StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLažna nagradna igra

Iz FINE upozoravaju: ne otvarajte ovu stranicu; i Konzumu su s Facebooka ukrali logo i fotografije, te mame lakovjerne novčanim nagradama

Piše Šibenski.hr/PSD
18. rujna 2019. - 19:34
Izgled stranice i obrazac lažne nagradne igre Fine

Iz Financijske agencije upozoravaju građane da se na internetu pojavila lažna nagradna igra, te da nipošto ne otvaraju tu stranicu.

Naivcima se servira priča kako ih je Fina odabrala kao sretnika koji će u nagradu za lojalnost dobiti novi Samsungov mobitel i još neke poklone vjernosti, ali istina je upravo suprotna. 

- Obavještavamo javnost o uočenoj pojavi lažne nagradne igre Financijske agencije kojom se korisnici obavještavaju o mogućem dobitku vrijedne nagrade.

Fina trenutno nema aktivnih nagradnih igara za korisnike te ovim putem pozivamo sve građane da internetsku stranicu s lažnom nagradnom igrom ne otvaraju jer sadrži maliciozne elemente i dodatne kanale preusmjeravanja korisnika- ističu u Fini.

Stranica s lažnom nagradnom igrom sadržava upitni obrazac s potencijalnom "nagradom" po ispunjenju ankete. Stranica se distribuira putem e-maila ili skočnog prozora kod posjećivanja drugih stranica.

- Ukoliko se korisniku prezentira stranica s lažnom nagradnom igrom, dovoljno je zatvoriti navedeni URL i ne poduzimati nikakve dodatne radnje i aktivnosti na toj stranici - savjetuju iz Fine. 

I Konzum je ovih dana odaslao slično upozorenje.

- Na društvenim mrežama ovih dana su se pojavile lažne nagradne igre sa stranica koje bez dopuštenja koriste Konzum logo i fotografije. Navedene stranice nose sličan naziv te nude novčane nagrade. Pozivamo vas da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara - upozorili su potrošače.

25. travanj 2024 09:24