StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDI JE NJIMA RAČUNICA?!

Sad znamo zašto Dalmatinci sve češće odlaze na ljetovanje u Gorski kotar! Pogledajte koliko tamo košta velika pizza, sok i točeno pivo i sve će vam biti jasno!

18. kolovoza 2019. - 22:38

Hrvatska je jedna od najskupljih turističkih destinacija u Europi. 'Lupaju' Hrvati cijene od kojih se svakoj normalnoj osobi vrti u glavi. Ljetovati na hrvatskoj obali na mnogim je mjestima pogibeljno za kućni budžet.

Osim toga, Dalmatinci, a posebno Splićani, sve češće prigovaraju da im je, od pustih turista i gužve, muka tijekom ljeta uopće biti u svome gradu, pa za odmor biraju turistički manje razvikana mjesta.

No, u Hrvatskoj ipak ima mjesta, i to lijepih mjesta, koji se nalaze u pitoresknom okruženju gdje čovjek može, ako hoće, ljetovati za "sitniš".
Jedno od takvih mjesta je Gorski Kotar kojeg ljeti posjećuje sve više onih koji bježe od ljetne žege, a i od suludih hrvatskih cijena. U mnogim mjestima Gorskog Kotara, istini za volju, vrijeme je stalo prije 40-tak godina, a što se tiče gastronomske ponude itekako se isplati otići tamo.

Jedno od njih je i mjesto Plešce i bistro-restoran neobičnog imena. Nema potrebe da ga reklamiramo jer za njega u tom kraju svi znaju...

E, u tom restoranu u malom mjestu Gorskog Kotara jesti možete za bagatelu. Ima na meniju divljači, pečenja, gulaša, juha, pizza, odnosno svega onoga što svaki restoran u takvom dijelu Hrvatske mora imati.

Kako se nama dvojici žurilo, naručili smo pizzu, koktu i dva decilitra točene pive. Ubrzo smo dobili veliku miješanu pizzu, koje bi se posramila svaka splitska pizzerija. Bila je preukusna i svojom veličinom naginjala jumbo pizzi. 

No, pravo iznenađenje je tek nastupilo kad nam je ljubazna konobarica donijela. Pogledao sam i pomislio da me netko dobro zafrkava. Cijena 49 hrvatskih kunića! Evo ga, imamo račun, pogledajte ga u našoj fotogaleriji.

- Kako to?
- A tako je kasa pokazala- odgovori mi konobarica.

Platim i odem u nevjerici. Nemojte mi slučajno reći da je Hrvatska skupa turistička destinacija.

25. travanj 2024 07:11