StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvisoke tenzije

Otkrivamo detalje burnog sastanka u središnjici HDZ-a: Gabrijela Žalac i Josip Đakić nisu mogli suspregnuti bijes; Žalac: Osjećam se poniženo, kao silovana žena ostavljena sama na cesti!; Đakić izgledao kao da je u predinfarktnom stanju

Piše A.B.K.
18. srpnja 2019. - 10:35

Iako bi se to najmanje očekivalo budući se zna koliko su o njoj mediji pisali i što se sve događalo, upravo je najteže smjenu primila ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

- Bila je ljuta kao ris. Govorila je kako je ponižena, nabrajala da je imala izvrsne rezultate u radu, a da odlazi zbog izmišljenih afera. U jednom je trenutku čak rekla da se osjeća kao silovana žena ostavljena sama na cesti – ispričao nam je jedan član Predsjedništva što se događalo u srijedu u Središnjici HDZ-a.

Nakon što je Plenković kazao tko odlazi i kad se informacija da je smijenjen i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić proširila po zgradi. Kao oparen je skočio saborski zastupnik Josip Đakić.

- Naprosto je poludio. Derao se, skakao, mahao rukama. Sav se zajapurio. Vikao je kako mu ne pada na pamet podržati Vesnu Bedeković koja je također iz njihova kraja, a dolazi umjesto ministrice Nade Murganić. Izgledao je kao da je u predinfarktnom stanju. I sam Plenković bio je iznenađen njegovim istupom – prepričava naš sugovornik.

Govorio je, kaže nam ovaj HDZ-ovac, kako nikako ne može prihvatiti takvu u odluku, kako je ona van pameti te tvrdio da kompletna HDZ-ova županijska organizacija stoji iza Tolušića. Smirivao ga je i Milijan Brkić.

S njim su posebno potom razgovarali Plenković i glavni tajnik Gordan Jandroković.

Kasnije se primirio, naknadno nam je potvrdio da će ipak u petak u Saboru glasati za Vesnu Bedeković, ali da on i dalje misli da je to loša odluka.

Ovo su novi ministri u Vladi Andreja Plenkovića, donosimo njihove životopise: u Banskim dvorima vidjet ćemo nova lica iz Dalmacije, ali i one koji se nikad nisu bavili problemima koje će sad morati rješavati

Smjenu je najlakše primila ministrica Nada Murganić, kao da je i sama osjetila olakšanje.

Nakon izlaska sa sastanka Murganić se kratko obratila medijima.

- Jasno da sam očekivala. Ono što se događalo u resoru bilo je prestrašno, toliko tragedija. Ako će moj odlazak resetirati ove stresove i dati šansu za nove pokušaje, nova rješenja, bit ću itekako zadovoljna – poručila je.

Smijenjeni ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tolušić nakon sastanka također je izašao miran pred novinare. Rekao je kako će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica Marija Vučković nastaviti "isti ili još bolji posao".

Dodao je i kako je politika umijeće mogućega te da je bio spreman na ovakvu odluku premijera Plenkovića.

Plenković: Procijenili smo da su u opterećujućoj slici za Vladu ova osvježenja bila nužna; Brkić: Idemo dalje brinuti se o problemima građana

20. travanj 2024 14:10