StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMinistar Kuščević ponudio ostavku;

Plenković je prihvatio: On se vraća u Sabor. Procijenili smo da se čini velika šteta njemu osobno, Vladi i stranci

Piše PSD
8. srpnja 2019. - 21:20

Nakon sastanka s ličkim HDZ-ovcima održan je i sastanak čelnika stranke i premijera Plenkovića i ministra uprave Lovre Kuščevića, a ministar je nakon sastanka podnio ostavku. Premijer Plenković prihvatio je ostavku.

- Ministar Kuščević i ja smo razgovarali, on je dao na raspolaganje svoj mandat na mjesto ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a, prihvatio sam njegovu ostavku. On se vraća u Sabor. Procijenili smo da se čini velika šteta njemu osobno, Vladi i HDZ-u, poručio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice u središnjici HDZ-a, javlja Jutarnji.

Nakon njega novinarima se obratio i sam Lovro Kuščević.

- Ja sam svoj mandat dao na raspolaganje, ja sam odgovoran politički, jasno mi je da ova negativna medijska percepcija predstavlja velik teret Vladi. Ponosan sam na sve što sam napravio u mandatu županijskog vijećnika, općinskog vijećnika i ministra. Ponosan sam na milijarde koje sam izvukao preko europskih fondova, poručio je ministar uprave.

RANIJE

Kustić: Na sastanku u HDZ-u ni jednim slovom o Kuščeviću

Predsjednik ličko-senjske Županijske skupštine HDZ-ov Marijan Kustić poručio je u ponedjeljak, nakon trosatnog sastanka u središnjici HDZ-a, kako se razgovaralo samo o proračunu i projektima vezanim za tu županiju te da se "ni jednim slovom" nije spomenuo ministar uprave Lovro Kuščević. 

"Niti  jednim slovom se nije spomenuo gospodin Kuščević. Tema je bila Ličko-senjska županija i ja bih se držao te teme", rekao je Kustić novinarima nakon izlaska iz HDZ-a u kojem je oko 14 sati počeo sastanak užeg vodstva stranke.

Temi proračuna i projekata u toj županiji ,kazao je, treba se malo više posvetiti. "Sutra imamo svoj Klub vijećnika i tamo ćemo raspraviti o svemu te donijeti konačni stav oko proračuna", poručio je kratko Kustić.

Upitan je li se Ličko-senjska županija pretvorila u 'županiju slučaj', kratko je uzvratio: "Nije!"

Inače, nakon šest neuspjelih pokušaja krajnji je rok za prihvaćanje proračuna u toj županiji 10. srpnja. Ako proračun ne bude prihvaćen i ako župan ne da ostavku, na Vladi je da postavi povjerenika i raspiše prijevremene izbore za skupštinu i župana. Izvanredni izbori održani su u ožujku jer Županijska skupština do 31. prosinca 2018. nije prihvatila proračun za 2019. godinu, a proračun nije prihvaćen ni u novom sazivu.

U središnjici stranke, prema neslužbenim informacijama, cijelo poslijepodne traje sastanak najužeg vodstva. 

25. travanj 2024 09:22