StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRavnatelj dječje bolnice u Klaićevoj

O dječaku koji je jučer primljen s lomovima i ozljedama od gašenja opušaka: Bilo je jasno da to nisu  "normalne"' ozljede!

Piše Šibenski.hr
7. srpnja 2019. - 18:05

U zagrebačku dječju bolnicu u Klaićevoj u subotu je doveden preplašen i pothranjen dvogodišnji dječak s brojnim ozljedama.

Dijagnosticirana su mu nagnječenja i hematomi po cijelom tijelu, prijelom desne nadlaktice, stari prijelomi obje podlaktice te brojni ožiljci koji su vjerojatno nastali gašenjem opušaka. Dječaka je u bolnicu dovela susjeda koja je rekla da ga inače čuva 19-godišnja djevojka dok njegova majka radi.

S obzirom na okolnosti, sumnja se da je dječak bio zlostavljan, a zbog svoga stanja zadržan je bolnici, javlja HRT.

 

Dječak ostaje u bolnici do daljnjega. Bolnica je o ovom slučaju obavijestila policiju.

- Dijete će do daljnjega biti kod nas na Odjelu traumatologije. Naravno, policijska uprava će napraviti istragu, a tu je i Centar za socijalnu skrb da se rasvijetle okolnosti ozljeđivanja ovog malog djeteta. Postoje vrlo suspektni medicinski kriteriji kada mi posumnjamo na temelju vrste i dinamike nastanka ozljeda, da se ne radi "o normalnim ozljedama" nego da se radi o fizičkom zlostavljanju. S obzirom na višestruke ozljede različite starosti to je nama alarm da posumnjamo na fizičko zlostavljanje djeteta i, naravno, zbrinuli smo ozljede, ali isto tako obavijestili nadležne organe, rekao je za HRT ravnatelj Klinike prof. dr. Goran Roić.

 
20. travanj 2024 09:06