StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMINISTROVO OPRAVDANJE

Kuščević potvrdio da je štalu pretvorio u kuću: Ja sam tamo htio uzgajati kuniće i perad, a onda je Općina zabranila štale na tom području...

Piše PSD
19. lipnja 2019. - 22:39

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je danas poslijepodne vijest kako u katastar nije prijavio ni drugu kuću na Braču koju posjeduje. Osim toga, Kuščević je dozvolu za gradnju kuće na negrađevinskom zemljištu dobio na dosta neobičan način.

Ministar zaista ima puno nekretnina: Kuščeviću na Braču otrkrili još jednu kuću koje nema u katastru, posebno je zanimljivo kako je uspio legalizirati objekt izvan građevinske zone

Ministar je potvrdio da je štalu u negrađevinskoj zoni prenamijenio u stambenu zgradu, što mu je omogućila odluka Općinskog vijeća Općine Nerežišća u vrijeme dok je on bio načelnik. Ali u takvoj odluci kao ni u svojem postupku ne vidi ništa sporno.

Priopćenje ministra Kuščevića prenio je N1.

"Nastavno na medijske napise u svezi legalnosti dviju nekretnina u vlasništvu ministra Kušćevića u Nerežišćima, očitujemo se kako slijedi:

Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata-štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara.

Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni.

Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća.

Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda", stoji u priopćenju.

24. travanj 2024 07:24