StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbitka za pantovčak

Već znamo da se Milanović i Kolakušić kandidiraju, a sada je potvrđeno da u utrku kreće i Škoro; Enigma ostaje samo Grabar-Kitarović, koja još uvijek taktizira

Piše PSD
15. lipnja 2019. - 14:09

Mislav Kolakušić već je najavio sudjelovanje u izborima za predsjednika Republike, a vrlo brzo to će učiniti i Zoran Milanović i Miroslav Škoro.

Tako će od četvero ljudi koji najbolje kotiraju u anketama o predsjedničkim izborima, enigma ostati još samo Kolinda Grabar-Kitarović, koja ili još razmišlja hoće li se uopće natjecati za drugi mandat, ili iz nekog razloga taktizira s datumom objave kandidature, piše Novi list.

Neki njezini bliski suradnici, kako nastavlja Novi list, tvrde da je ovo drugo u pitanju i da predsjednica ne želi postati službena kandidatkinja prije Dana državnosti, kad priređuje tradicionalni prijem na Pantovčaku.

Navodno tako namjerava izbjeći optužbe da tu svečanost zlorabi za potrebe svoje kampanje. Ako je zaista to posrijedi, onda će se na kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović pričekati još neko vrijeme. Ili, pak, ona ove godine, a da bi prevenirala moguće prigovore da državne blagdane koristi za vlastitu promociju, neće 5. kolovoza, za Dan pobjede, ići u Knin, niti će posjetiti bilo koje drugo mjesto na kojem će se slaviti Oluju. 

Osoba upoznata sa Škorinim planovima za Novi list tvrdi da je sve gotovo.

- Škoro 100 posto ide na izbore za predsjednika Republike. Jako brzo će o tome izvijestiti javnost, mora samo još odrediti formu u kojoj će to napraviti - ističe.

Škoro, nakon što je 2012. napustio HDZ, nije član političke stranke i stoga mu je puno lakše nego Milanoviću, koji nije otišao iz SDP-a. Dugo se nagađalo da će bivši premijer, s obzirom da predsjedniku Republike Ustav ionako brani članstvo u stranci, izaći iz SDP-a kako bi se u izborima pojavio kao nezavisni kandidat. No, Milanović se u konačnici ipak nije odlučio za takav potez. I stoga je posljednjih tjedana prilično intenzivno komunicirao s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, kako bi dogovorio odnos SDP-a prema njegovoj kandidaturi.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

19. travanj 2024 22:56