StoryEditorOCM

Znali smo da u Banskim dvorima jako drže do fotelja, ali ne i da imaju ovako istančan ukus: Vlada nabavlja novi namještaj, svaki komad mora biti vrlo poseban; Građani su ljuti, masovno se rugaju...

Piše Anita Belak- Krile
29. svibnja 2019. - 21:52

Banski dvori nabavljaju novi namještaj koji će porezne obveznike stajati 680.000 kuna. Na stranicama Narodnih novina u oglasniku javne nabave prije dva dana Vlada je objavila natječaj koji je otvoren do 14. lipnja.

Kupuju namještaj za uži kabinet i dvoranu za sastanke, a svaki je komad potanko specificiran do zadnjeg detalja. Na popisu je novi konferencijski stol, dvanaest konferencijskih stolica, fotelje, polufotelje, dvosjed, dva stolića, stolne lampe, tepih, zavjese, stalci za zastave…

Sve mora biti po 'špagi' - od boje i strukture tekstila presvlake fotelja do sastava tepiha koji mora biti ručno vezen i imati sastav 50 posto vune i 50 posto svile. Bijele zavjese moraju imati trostruki nabor i biti od visokokvalitetne voile tkanine, gustoće od 80 do 90 grama po metru četvornome.

Baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogare u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. Gornja ploha stola mora biti podijeljena na šest segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10 milimetara…

Stolice moraju imati bazu od masivnog drveta s četiri kraka koji čine oblik piramide i moraju biti od jasena. Zna se i kakav mora biti ukrasni jastuk za potporu leđa, tapeciran u kožu, boje i uzorka identičnog završnoj presvlaci sjedišta.

Već sama objava natječaja izazvala je lavinu negodovanja po društvenim mrežama, građani komentiraju kako je sve detaljno obrazloženo da budi sumnju da je natječaj namješten za točno određenu tvrtku.

Jedni predlažu da se ministrima daju stolice drvenjače na kojima djeca sjede u školama osam sati, a Pokret protiv siromaštva starijih osoba ironično komentira da su se dužnosnicima fotelje izlizale od sjedenja i nerada.

- Nabavljaju skupi namještaj i dodatke, sve mramor, koža, svileni tepih, a najluđi je opis željene stolne lampe koja mora biti od brezovog drveta. A dotle, sestre i braćo umirovljenici, samo vi kopajte po kontejnerima! – ljute se u pokretu protiv siromaštva.

26. travanj 2024 11:49