StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRAVI SPEKTAKL U LIPNJU

Još desetak dana do najvećeg sportskog događaja u Šibeniku

Piše PROMO
21. svibnja 2019. - 17:33

Šibenik se u proteklih nekoliko godina prometnuo u jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ali i u jednu od najatraktivnijih nautičkih destinacija u svijetu. Dokaz tome je i događanje koji nestrpljivo očekujemo za desetak dana, kada će Šibenik dobiti sasvim novu vizuru, zahvaljujući 116 jedrilica i oko 1.000 najboljih jedriličara iz cijelog svijeta koji će jedriti među šibenskim otocima. 

Šestodnevna regata Svjetskog prvenstva po ORC-u, čiji su domaćini marina D-Marin Mandalina, Jedriličarski klub Val i Grad Šibenik, u svijet će poslati najljepšu sliku našeg grada i jedinstvenog šibenskog akvatorija, a ovo će natjecanje ujedno biti i najveće koje se ikada održalo u Šibeniku.

Dosad su D-Marin Mandalina i Šibenik već ugostili značajne međunarodne regate, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32, a i ova je godina započela respektabilnom regatom European Match Race Toura, pri čemu se Šibenik ucrtao na svjetsku kartu dvobojskog jedrenja.

Također, održano je i veliko nacionalno klupsko natjecanje - D-Marin hrvatska jedriličarska liga, u organizacijskoj suradnji s Jedriličarskim klubom Val i Wave Sailing Centrom pri čemu je D-Marin Mandalina marina ugostila hrvatske jedriličarske klubove na jedrilicama J70 i Platu25.

Međutim, pravi spektakl očekujemo u lipnju sa Svjetskim prvenstvom po ORC-u. „ORC smo krenuli dogovarati još u listopadu 2017. godine kada su nas čelni ljudi ORC-a kontaktirali i pitali ako bi bili voljni ugostiti ovo Svjetsko prvenstvo. Jedno od naših start određenja i jest promocija jedriličarskog sporta u destinacijama u kojima smo prisutni, a tim više nas raduje kad to možemo učiniti kroz događaj koji će okupiti više od 1.000 jedriličara iz cijelog svijeta“, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.

Službeni program regate započet će 31. svibnja premjeravanjem jedrilica, a samo otvaranje regate održat će se u nedjelju, 2. lipnja, na trgu između katedrale Sv. Jakova i Gradske vijećnice. Osim u marini D-Marin Mandalina, jedrilice će biti vezane na šibenskoj rivi pa će ih i domaćini i njihovi gosti moći pogledati izbliza. Šestodnevna regata bit će podijeljena na jednu dužu i kraću navigacijsku regatu, te na klasična jedrenja oko oznaka. Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se u marini D-Marin Mandalina s obzirom na to da je D-Marin generalni sponzor cjelokupnog natjecanja.

26. travanj 2024 17:10