StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSlučaj iz Obrovca

"Sestra" dr. Jusupa "preuzela" zgradu Doma zdravlja, na kraju odvedena na psihijatriju; pacijent poručuje: "Ne treba doktoru blaćenje po novinama, nego pomoć!"

27. travnja 2019. - 10:56

Dr. Goran Jusup i osoba koja se predstavlja kao njegova medicinska sestra Veronika Pecolaj smjenu su preuzeli u petak u 13 sati. Nakon odlaska liječnice iz jutarnje smjene Veronika je preuzela zgradu te je kontrolirala tko u nju može ući. Mahnito je tjerala novinare te pozvala policiju koja je na kraju morala smirivati nju.

Dr. Jusup tada je dao izjavu rekavši da nije s njom u emotivnoj vezi već da joj je samo htio pomoći, demantirajući da je ona ikada radila sestrinski posao jer za to nije kvalificirana.

Službeni telefon Doma zdravlja je bio isključen a na liječnikov mobitel javljala se ona, držeći kod sebe oba uređaja, kao i ključeve Doma zdravlja. Poručila nam je da liječnik ne može razgovarati bez njene dozvole.

- Sve što je rekao, rekao je bez moje dozvole, a više je nema. Znači, nema izjava - rekla nam je ljutito Veronika, te onda poklopila slušalicu. Na posao su došli zajedno u liječnikovom Audiju A3 iz stana na obali Zrmanje, gdje skupa žive, a koji se nalazi svega dvjestotinjak metara dalje od ambulante.

Ona ne samo da nije medicinska sestra već, kako doznajemo, u Obrovcu nikada nije završila ni Trgovačku školu koju je tamo bila upisala. S liječnikom se intenzivnije druži od prošle godine.

- Nemojte ružno pisati o doktoru, bio je sjajan liječnik i jako dobar čovjek. Sada je bolestan, ne treba mu blaćenje po novinama, nego pomoć - rekao nam je pacijent liječnice iz druge smjene.

Njegovu ordinaciju napustilo je oko 900 pacijenata u samo nekoliko mjeseci, te ih je sada oko 400. Veronika je, osim što je očito psihički bolesna, i osoba s intelektualnim poteškoćama, piše Jutarnji.

Odvedena na Psihijatriju

20. travanj 2024 02:21