StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpokrio se lišćem

Sretan kraj potrage za 16-godišnjakom: krenuo na trčanje u prirodu i izgubio se, a mobitel mu se ispraznio; Cijelu noć tražila su ga 43 spasitelja

Piše JL
26. travnja 2019. - 15:12

HGSS Stanice Zagreb nakon policijske dojave primljene 24. travnja u 22 sata krenuo je u potragu za 16-godišnjim mladićem koji je nestao na području Sv. Ivana Zeline.

Mladić se, naime, uputio na trčanje iz sela Gornja Drenova, no nakon određenog vremena javio se roditeljima kako je izgubljen. Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a mobitel mu se ugasio, javlja Jutarnji list.

Na teren je izašlo 18 članova HGSS Stanice Zagreb koji su tragali cijelu noć, a na terenu je bio i potražni pas. Na terenu su još bili i policija te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina. Rano ujutro u pomoć su pozvane Stanice: Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor.

Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a. Helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje. U potrazi je korišten i dron sa termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi.

Sljedećeg dana u 8:25 sati mladić se vratio neozlijeđen kući. Ispričao je da je prespavao u šumi, te se pokrio lišćem kako bi mu bilo toplije.

Ovim putem želimo se zahvaliti vatrogascima, policiji  i Centru 112 na izuzetno dobroj suradnji.

19. travanj 2024 09:32