StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrekrasne vijesti stižu iz Amerike

Nalazi bolji od svih očekivanja: Dobro napreduje liječenje male Mile Rončević čija je borba s teškom bolešću ganula cijelu Hrvatsku

Piše Marina Karlović-Sabolić
23. travnja 2019. - 12:16

Prekrasne vijesti stižu iz Amerike. Mala Mila Rončević, čija je bitka sa teškom bolešću ganula čitavu Hrvatsku, u Dječjoj bolnici u Philadelphiji liječi se od leukemije, a njezini nalazi su, čini se, bolji nego je itko očekivao. Milin tata Marin Rončević nije mogao suspregnuti oduševljenje.

-Dragi svi, da ne pišem pojedinačno jer će mi trebati desetak dana - dobili smo prvu povratnu informaciju nakon započete terapije. Nalazi su takvi da ne mogu biti bolji nego sto jesu, a Mila se osjeća odlično... hvala dragome Bogu i svima koji mole i misle na nju i koji su omogućili da Mila dobije ovu priliku. Iako je dug put pred nama, već sada svjedočimo čudu – napisao je u svojoj najnovijoj objavi na Facebook-u Marin Rončević, zahvaljujući i ovom prilikom ljudima dobre volje i velikog srca koji su za liječenje njegove kćeri prikupili više od 37 milijuna kuna.

Dobrim vijestima ponajviše je kumovali rezultati Milinih nalaza. Djevojčica koja je prošloga tjedna proslavila svoj drugi rođendan izuzetno je dobro reagirala na prvi ciklus kemoterapije. Postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, koji se označava oznakom MRD, na izuzetno joj je niskoj razini. I iznosi tek 0,1 posto. Marin Rončević priznaje da ni u najluđim snovima nije očekivao tako dobru reakciju na liječenje. Svjestan je da bi sve ispod 10 posto bilo super, ispod 5 posto odlično. A ovakav rezultat smatra – nevjerojatnim.

Nakon što se njezina leukemija stavi pod kontrolu, Milu čeka transplantacija koštane srži. Izazovan i težak postupak, obzirom da će se transplantacija, po svemu sudeći, obaviti od nesrodnog donora. I obzirom da se bolest čak i pet godina nakon transplantacije može ponovno vratiti. No, MIla se i do sada pokazala kao veliki borac.

Nitko ne dvoji da će to biti i ubuduće.

20. travanj 2024 12:01