StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Zoran Vakula najavio pravo proljeće za uskrsni vikend: Uživajte u lijepom vremenu do ponedjeljka, kada potkraj dana stiže nagla promjena

Piše JL
19. travnja 2019. - 20:33

Uskrsni produženi vikend i ponedjeljak vladat će prave proljetne temperature, pa će moći uživati svi koji su isplanirali druženje u prirodi.

No već potkraj ponedjeljka, na svoje će opet doći oni koji vole promjenljiviji proljetni ugođaj - uz sunčana razdoblja i povremenu mjestimičnu kišu i grmljavinu, na Jadranu već od nedjelje navečer često jako, gdjekad i olujno jugo, prognozira Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Potkraj ponedjeljka se znatno povećava vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, koje će gotovo sigurno biti od utorka, kada su mogući i pljuskovi s grmljavinom, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i Istre, te vjerojatno još češći i obilniji na Jadranu - već u noći na utorak na otocima, zatim i na obali. Nevolje će nekima prouzročiti i jačanje juga, koje će od ponedjeljka biti većinom umjereno i jako, gdjekad i olujno.

Danas je bilo sunčano uz prolazno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura bila je od 4 do 7 °C, a najviša oko 21 °C. Najtoplije je bilo u 14 sati u Metkoviću, kada se temperatura popela do 22,7 stupnjeva Celzijevih.

U središnjoj Hrvatskoj također je bilo stabilno - sunčano, uz malo, ponegdje i nimalo oblaka te uz slab vjetar.

Do ponedjeljka se predviđa sunčano vrijeme, uz sve zamjetniju južinu, a zatim pogoršanje vremena.

Subotu, nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti će uglavnom biti još toplije, ali do ponedjeljka još uz mogućnost slabog mraza pri tlu, većinom u gorju. U subotu će diljem Hrvatske biti vedro, a od nedjelje ponovno oblačnije.

Sudeći po dugoročnoj prognozi DHMZ-a, od srijede nas ponovno očekuje sunčano i toplo vrijeme, nalik vikendu što nam predstoji.

25. travanj 2024 03:11