StoryEditorOCM

Otac Mile Rončević dat će bolesnom dječaku 400.000 kuna od prodaje vlastite kuće! Marin je reagirao samo 45 minuta nakon objave na Facebooku: To je naš novac i ne trebaju mi nikakva odobrenja

5. travnja 2019. - 13:19
Marin Rončević

Marin Rončević, otac male Mile koja se trenutno liječi u Philadelphiji, uplatit će 400.000 kuna od prodaje svoje kuće za pomoć u liječenju 10-godišnjeg teško bolesnog Šimuna Petra Marune iz Maslenice.

Samo 45 minuta od objave Ive Funtek, Dubrovčanke s đurđevačkom adresom, koja je na svojemu Facebook profilu objavila potrebu za pomoći obitelji dječaka oboljelog od hondaplastičnog osteosarkoma, iz daleke Amerike javio joj se otac male Mile napisavši kako će obitelji Šimuna Petra uplatiti 400 tisuća kuna čim mu legne novac od hipoteke za kuću.

"To je naš novac i ne trebaju mi nikakva odobrenja od nikog za njega, niti mi država može išta uzeti i skinuti. To je od naše kuće", napisao je Ivi Funtek Marin Rončević dodavši kako će novac biti uplaćen danas ili sutra.

"Najprije sam ga pitala kako je Mila. Rekao mi je da je dobro... Bogu hvala. Marin mi je odmah rekao: "Mi ćemo pomoći ovoj obitelji. Uplatit ćemo im novac čim nama 'legne' uplata od hipoteke. Bila sam van sebe kad sam to čula... Morala sam popiti normabel, nisam mogla vjerovati. Moram naglasiti da Marin uopće nije htio nikakvu medijsku pozornost. Rekao mi je da ništa ne objavljujem, ali sam jednostavno osjećala dužnost zahvaliti mu se na taj način”, kazala nam je Iva Funtek nakon što se eterom pronijela vijest o iznimnom potezu Marina Rončevića, koji je reagirao na njezin apel za malog Šimuna Petra iz Maslenice.

"Šimun Petar ima 10 godina i predivno je vedro djete, nažalost već osam dugih godina traje njegova borba sa opakom bolešću. Počelo je s rakom na mozgu. Operiran je 2011. u Zagrebu, te se 2016. vratio novi tumor hondaplastični osteosarkom. Nakon toga Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi. Zamislite kako je jednom nevinom biću provoditi dane tamo gdje ljudi odlaze…

A tek njegovim roditeljima? Šimun Petar ima još dvoje velike braće i seku koja studira, i žive kao podstanari i jedina primanja su tatina mirovina. Ova skromna obitelj iz Maslenice nikada nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignuti kredit kako bi mogla priuštiti Šimunu potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva.

Put ih košta 1000 kn svaki tjedan. Na izmaku su snaga. U prilog stavljam povijest bolesti i sliku uz dopuštenje mame koju sam zamolila za ovo, točnije mame od našeg anđela Lorene Barić, Božane Barić koja mi je ukazala na situaciju. Molim vas, pomozimo im", napisala je Iva objavivši i broj računa Šimuna Petra Marune.

HR5924070003104986160
OTP BANKA: OTPVHR2X Swiss code
Šimun Petar Maruna
Adresa: Alojzija Stepinca 31, Maslenica

 

26. travanj 2024 16:34