StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKrenuli u Philadeplhiu

Dirljive scene u zračnoj luci: osoblje aerodroma gromoglasnim pljeskom pozdravilo obitelj Rončević, Mila mahala dobro raspoložena; Djed Vladimir: Moj sin prodaje kuću, neće promijeniti mišljenje

Piše JL,PSD
2. travnja 2019. - 11:49

NOVO

Zrakoplov Croatia Airlinesa u kojemu se nalazi Mila Rončević s roditeljima poletio je iza 9 sati iz zračne luke u Zagrebu prema Frankfurtu, gdje će presjesti u zrakoplov prema SAD-u, javlja Jutarnji.

Po dolasku u zračnu luku sanitetskim vozilom će biti prebačeni u bolnicu i ukoliko se odluče na neki od ponuđenih smještaja, uvijek će jedan od roditelja moći biti s Milom u bolnici, otkrio je Marinov otac.

Osoblje aerodroma gromoglasnim je pljeskom pozdravilo obitelj po dolasku. Mila je mahala dobro raspoložena, nesvjesna onoga što je čeka.

Dugogodišnji HTV-ov novinar i urednik Vladimir Rončević ispričao je novinarima kako su roditelji malene Mile dobili dvadesetak ponuda za smještaj u Philadephiji, da se puno tamošnjih ljudi angažiralo oko toga. Istaknuo je da je brigu oko smještaja u potpunosti preuzelo američko-hrvatsko društvo prijatelja Steve Rukavina.

- Hvala vam svima što ste se u ovakvom broju odazvali, ljudima, medijima, ne znam što reći... Danas je dosta cirkusa, idemo u neke nove bitke. Vidite, Mila je tu, spremna je za dalje. Idemo svoje odraditi - rekao je kratko Milin otac i dodao:

- Zadnja dva tjedna sam spavao jedno tri sata. Ja nisam ni karte pogledao, nisam znao ni kad krećemo. Sad bih vas zamolio ipak da odemo. Hvala vam lijepa, ljudi!

Na odlasku je svima okupljenima Mila rekla ‘bok’ i još nekoliko puta mahnula.

RANIJE

Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke krenula za Zagreb odakle u 9 sati lete za Frankfurt pa za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children's Hospital of Philadelphia. Oko 8 sati stigli su na zagrebački aerodrom.

Na zagrebačkom su se aerodromu okupile novinarske ekipe koje će ispratiti obitelj na put.

Mila je iz riječke bolnice izašla u maminom naručju. Majka Sanja mahnula je novinarima i puno se još jednom zahvalila na svemu, javlja HRT.

‘Idemo dalje i nadamo se najboljem’, kazali su jučer roditelji male Mile Rončević čija je teška situacija digla Hrvatsku na noge.

SINOĆ OBJAVLJENO

Iz kruga obitelji Rončević Jutarnjem listu je potvrđeno da Mila sutra definitivno putuje u Ameriku nakon pozitivnog odgovora Dječje bolnice u Philadelphiji, iz koje je obitelji poslan plan liječenja za djevojčicu.

Kako doznaje Jutarnji, bolnica im je ispostavila račun od 3 milijuna dolara, a uz popust moraju uplatiti iznos od 2,3 milijuna, koliko koštaju dvije procedure kemoterapije uz transplantaciju koštane srži. Ako tretman ne da rezultata, onda bi medicinski tim iz Philadelphije, na čelu s doktorom Richardom Aplencom, stupio u kontakt s drugim centrima u svijetu koji također provode eksperimentalna liječenja tipa leukemije od kojeg je Mila Rončević oboljela.

U tom bi slučaju i sav uplaćeni novac bio preusmjeren u taj eventualni drugi centar gdje bi bilo nastavljeno Milino liječenje.

20. travanj 2024 00:18