StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHrvatska ujedinjena u dobroti

Nevjerojatan odaziv građana: za malu Milu prikupljeno 8 milijuna kuna! Otac Marin: Ne vjerujem da se ovo događa, najiskrenije hvala svima!; Za liječenje potrebno ukupno 2,2 milijuna dolara

Piše PSD
29. ožujka 2019. - 19:06

Za liječenje dvogodišnje djevojčice Mile Rončević, prikupljeno je 8 milijuna kuna!

- Osupnut sam. Ne vjerujem da se ovo događa. Najiskrenije sam zahvalan svima - rekao je za index.hr Milin otac Marin Rončević.

Njeno liječenje, prema najnovijim informacijama, vjerojatno bi koštalo 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna.

U akciju se uključila cijela Hrvatska, novac se prikuplja velikom brzinom.

Na Facebooku Milinog oca brojni građani ostavljaju brojne poruke podrške, ovo je samo jedna od njih: 'Ljudi ne prodajte imovinu,skupiti će se, ovaj narod će opet pokazati da smo svi jedno veliko srce, morate se negdje vratiti s Milom. Nije puno, ali je uplaćeno od srca'.

Podsjetimo, mala Mila boluje od akutne mijeloične megakariocitne leukemija AML M7. O, a jedina šansa joj je liječenje u Americi, koje košta oko 18 milijuna kuna.

Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - ‘darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević’.

RANIJE

'Apsolutno svi novci koje imamo idu u Zakladu Nore Šitum. Pa i da mi liječenje bude potpuno besplatno, da mi mala umre, ja dajem sve do zadnje lipe u Zakladu Nore Šitum i zahvaljujem se svim dobrim ljudima', izjavio je danas za HRT otac male Mile, Marin Rončević, otkrivajući kako su oko 11 sati na računu imali gotovo 3,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, dvogodišnjoj djevojčici oboljeloj od leukemije jedinu šansu za život predstavlja liječenje u Americi. To liječenje koštat će najmanje milijun dolara, a prema novim informacijama, koje je dobila obitelj iz bolnice, vjerojatno oko 2,7 milijuna dolara (cca 18 milijuna kuna).

Točna Milina dijagnoza je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. O, a djevojčica će danas početi primati terapiju u riječkoj bolnici.

'Mora hitno primati terapiju i počet će je primati ovdje. Klofarabine, koji se u ovakvom slučaju daje, u ovoj bolesti se daje prvi put u Hrvatskoj. Komisija ga je odobrila, nitko nije radio nikakve probleme. Ona će ga primiti ovdje, ne znamo hoće li preživjeti i u kakvom će stanju biti kroz mjesec dana.

Ako kroz mjesec dana dobijemo konačnu cifru i dovoljno novca da odemo barem na eksperimentalni dio liječenja, odnosno ako potvrde u planu liječenja da će se ona liječiti eksperimentalno, mi bismo voljeli otići tamo', kazao je  za HRT Milin otac.

Brojnim građanima koji su se odazvali apelu za prikupljanje sredstava za liječenje bolesne curice pridružio se i Iyayi Atiemwen, Dinamov nogometaš nedavno optužen za silovanje.
- Možemo joj spasiti život. Pomoći ću s pet tisuća dolara. Pozivam sve svoje nogometne prijatelje da se pridruže. Bog vas blagoslovio - napisao je na svom profilu na Instagramu Atiemwen, koji je u četvrtak pušten iz pritvora nakon što ga je policija privela zbog sumnji da je silovao djevojku.

Roditelji male Mile Rončević prodaju obiteljsku kuću i vikendicu kako bi sakupili novac za njeno liječenje u Americi. 

Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć Mili da uplate koliko mogu i žele na HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

18. travanj 2024 02:08