StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZavrnite rukave i guštajte

Pripremite se na malo 'proljeće' na kraju veljače: temperature će doseći i 20 stupnjeva, a evo i koliko će uživanje potrajati

Piše PSD
26. veljače 2019. - 19:56

Nakon oblačnog utorka očekuje nas proljepšanje vremena uz proljetne temperature, ali uživanje u sunčevim zrakama i laganoj odjeći neće dugo potrajati. Kako navodi HRT u svojoj vremenskoj prognozi,  početak ožujka donijet će nam oblake uz povremenu mjestimičnu kišu, u gorju vjerojatno i snijeg. No, prije toga ćemo guštati u svojevrsnom proljeću na kraju veljače, ponegdje čak i uz oko 20 °C u hladu!

Neverin.hr javlja da će z srijedu prevladavati pretežno sunčano i vedro vrijeme, tek ponegdje uz malu naoblaku. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, na pojedinim lokalitetima s olujnim udarima.

Navečer će vjetar oslabjeti. Jutarnje temperature zraka bit će većinom između -1 i 4°C u unutrašnjosti te od 4 do 11°C na Jadranu. Najviše dnevne vrijednosti i dalje iznadprosječno visoke, od 12 do 16°C, na Jadranu i do 19°C.

Sunčano vrijeme i proljetnu toplina na kopnu će u petak i subotu zamijeniti promjenljivo oblačno i mjestimična kiša uz niže dnevne temperature, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

U četvrtak će na Jadranu zapuhati jugo, koje će u petak donijeti kišz, najprije na sjevernom dijelu. Jugo će u subotu na obali okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, pa je u drugom dijelu subote izgledno razvedravanje. Temperatura se neće zamjetno mijenjati te će i dalje biti razmjerno toplo.

25. travanj 2024 18:48