StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Vjetar stvara probleme u prometu, u prekidu i katamaranske linije; Evo kakvo vrijeme za danas najavljuju meteorolozi

4. veljače 2019. - 09:29

Umjereno do pretežno oblačno i hladnije, u Dalmaciji može pasti malo kiše ili poneki pljusak, a u gorju snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Vjetar većinom umjeren, na udare ponegdje jak sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita moguće i orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su - autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca(DC50)-Obrovca(DC27)-Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, (obilazak za ostale skupine vozila je preko Gornjeg Jelenja, starom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 Orehovica-Šmrika, na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Karlobag te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vidljivost je smanjena zbog magle između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni.

Zbog vjetra, u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka te linija Novalja - Rab - Rijeka Split - Hvar - Vela Luka - Ubli i Split - Vis.

16. travanj 2024 23:54