Strašna nesreća na kubi U prevrtanju autobusa sa stranim turistima sedam mrtvih i 33 ozlijeđene osobe

Strašna nesreća na kubi

Sedam osoba je izgubilo život a 33 su ozlijeđene u četvrtak na Kubi u prevrtanju autobusa u kojemu je bilo dvadesetak stranih turista, piše u petak mjesni tisak.

"Od 40 putnika u autobusu, 22 su bili stranci, državljani Nizozemske, Engleske, Francuske, Meksika i Kanade", piše časopis Venceremos koji izlazi u pokrajini Guantanamu, gdje se nesreća dogodila u četvrtak oko podneva.

Autobus se prevrnuo dok je iz Baracoe išao u Havanu.

U petak ujutro samo su tri kubanska državljanina identificirana među žrtvama. Od petero teško ozlijeđenih troje su Kubanci a dvoje stranci, ali njihovo državljanstvo nije objavljeno.

Vozač je rekao da je izgubio nadzor nad vozilom zbog skliskog kolnika, ali su očevici rekli da je pokušao zaobići vozilo i da mu je iz suprotnog smjera naišlo drugo, zbog čega je skrenuo s ceste, piše list.

Kubanske ceste su uglavnom u jako lošem stanju, s brojnim rupama u kolniku i gotovo bez rasvjete noću. Po službenim statistikama, u 2017. dogodilo se 11.187 prometnih nesreća u kojima je poginulo 750 ljudi a 7.999 je ozlijeđeno. Kuba ima 11 milijuna stanovnika.

Naslovnica HrvatskaSvijet

Najčitanije