StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNajveći životni trofej

'I ja i beba smo odlično': prijatelj Janice Kostelić ispričao je što je friška mama rekla nakon poroda, no identitet oca i dalje je tajna

Piše JL
2. siječnja 2019. - 14:24

Janica Kostelić rodila je sina. Maleni Oskar, težak 2750 grama, na svijet je došao tijekom novogodišnjeg jutra oko 11 sati u Petrovoj bolnici u Zagrebu.

Janica je svoje prvo dijete na svijet donijela carskim rezom, a kako doznajemo, sve je prošlo u najboljem mogućem redu te se mama i dijete osjećaju sjajno.

To je za Jutarnji list potvrdio i dugogodišnji prijatelj, ujedno i direktor Hrvatskog skijaškog saveza, Vedran Pavlek.

- S Janicom sam se samo kratko čuo preko poruka i rekla mi je ono što je u ovom trenutku jedino važno, a to je da su i ona i beba odlično - kaže Pavlek.

Od Kostelića je samo kratko za medije rođenje nećaka prokomentirao ujak Ivica. Potvrdio je kako je sve prošlo u redu te kako se vozi biciklom pa još ne zna sve detalje.

Naša najtrofejnija sportašica tako je na najbolji mogući način ušla u Novu godinu, a kako i priliči Snježnoj kraljici, sina je rodila u vrijeme svoje, od utorka ipak druge najveće strasti, sezone skijanja. Inače, Janica za četiri dana, 5. siječnja, slavi 37. rođendan, a ako sve bude po proceduri, provest će ga u bolnici sa sinom. Naime, u pravilu žene nakon carskog reza, u slučaju da je sve u redu, pod prismotrom liječnika ostaju pet dana.

Osim brige za mališana, mijenjanja pelena, hranjenja i upoznavanja s majčinstvom, Janica će sigurno pratiti i Snow Queen Trophy koji na Sljemenu ugošćuje najpoznatije svjetske skijaše i skijašice od 4. do 7. siječnja. Janica je oduvijek bila samozatajna kad je riječ o privatnom životu i gotovo nikada nije javno istupala i pričala o ljubavnim vezama. Tako je bilo i po pitanju trudnoće, za koju se doznalo tek kada je bila u poodmakloj fazi.

Štoviše, na radnome mjestu ostala je praktički do samog kraja trudnoće. Tek krajem listopada, kada je bila u trećem tromjesečju trudnoće, doznalo se da će u siječnju roditi dijete. Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport trudnoću je potvrdila 23. listopada, a dan kasnije novinarima je uoči 120. sjednice Vlade sa širokim osmijehom na licu ispričala neke detalje. Otkrila je tada kako je ime za dječaka smislila te da će se zvati Oskar, ali i da je cijela obitelj presretna.

skara su zasigurno željno iščekivali i bratići, sinovi Ivice i Elin, četverogodišnji Ivan i dvogodišnji Leon, tako da je obitelj Kostelić od utorka bogatija za još jednog dječaka.

Naravno, kao i svakoj majci, nije joj previše važno hoće li dječak biti političar ili skijaš, naglasivši da je najvažnije da bude zdrav, sretan i da maksimalno uživa u životu. Da sačuva privatnost Janici je vjerojatno pošlo za rukom zato što trudnoću nije vodila u nekoj od zagrebačkih bolnica, nego kod svojeg dugogodišnjeg ginekologa, prof. dr. Velimira Šimunića. Naime, kod njega je na preglede odlazila tijekom cijele svoje karijere.

Razlog tome je prvenstveno zato što je operirala štitnjaču te joj je bilo potrebno praćenje ginekologa endokrinologa kako bi joj svi hormoni bili u balansu. Dr. Šimunić ima privatnu ordinaciju te je stoga uspjela sačuvati tajnu i bez znatiželjnih pogleda uživati u trudnoći. Nakon iznenađenja oko prinove, postavilo se i pitanje tko je otac malenog Oskara. Naime, počelo se spekulirati o zaručničkom prstenu na njezinoj ruci, da bi se na kraju zaključilo kako taj prsten nosi već dulje.

Dodatno je zbunila i najavom vjenčanja, ali nije rekla kada i za koga će se udati. Potvrde nema, no mediji nagađaju kako bi tata malenom Oskaru mogao biti Zvonimir Barišić. Riječ je o godinu dana mlađem vozaču u Ministarstvu prometa i infrastruktura, s kojim je bivša skijašica u zagrljaju viđena tijekom prošlog Adventa u Zagrebu. Barišića je navodno upoznala na vjenčanju voditeljice Antonije Blaće i vaterpolista Hrvoja Brlečića. Janica je vaterpolistu bila kuma, a vjenčanje je, čini se, kumovalo njihovoj ljubavi. Upravo s Blaće i Brlečić snimljena je na Adventu. Na ovome nije stalo pa se pojavila i nova informacija o mogućem ocu. Medijima je prohujala nova informacija iz navodno dobro upućenih izvora o tome da je Janičin odabranik ipak netko drugi, i to šest godina stariji tjelohranitelj iz Petrinje.

S kim je Janica, odnosno tko je otac djeteta, još se ne zna, a sudeći prema njezinim nastojanjima da pod svaku cijenu sačuva privatnost, kako piše Jutarnji list, pitanje je kada će se i hoće li se saznati. Da želi djecu, Janica nikada nije skrivala. Dapače, godinama prije već je znala da će joj u odgoju najveći uzor biti njezina mama Marica. Tako je još 2013. godine za Jutarnji list rekla kako se nada da će jednog dana biti dobra mama i da uspije biti samo pola onoga što je njoj pružila njezina majka, bila bi presretna.

Međutim, tada je rekla i kako je upravo mama najvažnija u priči svakog djeteta. Janici je želja za majčinstvom porasla i kada je dobila nećake pa nam je prije tri godine rekla: “Smisao života je imati djecu. Otkako sam prije godinu dana postala teta malog Ivana, koji je moj veliki mezimac, želja za majčinstvom jača je nego ikad prije”. Tako da su tri zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, zlato na Olimpijskim igrama u Torinu, pet zlata na Svjetskim prvenstvima u St. Moritzu i Bormiju, tri Velika kristalna globusa sa Svjetskih kupova, bila samo uvertira njezina najvećeg životnog trofeja - dječaka Oskara.

19. travanj 2024 04:50