StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrvostupanjska presuda

Divljačkom vožnjom usmrtio tri djevojke: dobio 15 godina zatvora, na sudu se izjasnio da nije kriv

Piše Šibenski.hr
20. prosinca 2018. - 19:53

Almir Ejubović (20), vozač BMW-a koji se 29. lipnja 2018. godine zabio u metalni stup na autoputu A1 kod Sarajeva, pri čemu su tragično poginule tri djevojke, osuđen je na 15 godina i 10 mjeseci zatvora, javlja Jutarnji list.

Prvostupanjska odluka donesena je u četvrtak na Kantonalnom sudu u Sarajevu, a na odluku postoji pravo žalbe.

Sud je utvrdio da je Ejubović vozio 166 kilometara na sat, a kažnjen je i zabranom upravljanja vozilom u trajanju od pet godina te plaćanje odštete Autocestama FBiH. Kao olakotnu okolnost sud je uzeo činjenicu da je Ejubović mlada osoba, da nije ranije osuđivan i da nije konzumirao alkohol.

Luksuzni BMW X5 koji ne vozio nakon nesreće je bio potpuno smrskan, a u njemu su bile i tragično stradale 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško ozlijeđena Ajla Oruč 13. srpnja probudila iz kome.

Ejuboviću je produžen pritvor na pet mjeseci.

Na posljednjem ročištu psihijatrijska vještakinja Ruža Milićević rekla je kako Ejubović smatra da je "Bog htio uzeti njegove suputnice".

Podsjećamo, on se izjasnio da nije kriv, a nalaz krvi je pokazao da Ejubović u trenutku nesreće nije imao alkohola u krvi. Ranije je tvrdio da je vozio brzinom blizu 100 km/h. Prema nalazima vještaka koji su predočeni na ranijim ročištima, pokazali su da je nesreća u kojoj su poginule tri djevojke propust Almira Ejubovića.

Ejubović se od uhićenja nalazi u pritvoru u KPZ-u Mostar, a ranije je tražio da mu se odobre slobodne posjete, na šta mu je sud odgovorio da na to nema pravo jer nije u bračnom odnosu.

Prema navodima iz optužnice, Ejubovića se među ostalim tereti da je upravljao svojim neregistriranim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama. Vozio je brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je propisana brzina do 120 km/h, uslijed čega je prouzrokovao smrt tri osobe.

23. travanj 2024 14:51