StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKomentari iz Kine

Premijer o izjavama predsjednice za 'Slobodnu': Ništa me više ne iznenađuje, ali sukoba nema; Da ne ide u Marakeš doznao sam iz medija

Piše PSD.
3. studenog 2018. - 15:05

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji boravi u radnom posjetu Narodnoj Republici Kini, na pitanje RTL-a je li znao da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće ići u Marakeš, odgovorio da nije bio upućen u njene odluke te da je sve doznao iz medija.

Novinari su ga pitali i za komentare nekih izjava koje je predsjednica dala u intervju za 'Slobodnu Dalmaciju'.

Između ostalog, predsjednica je u razgovoru kritizirala Vladu, rekavši da se predugo bavila Agrokorom zbog čega su neke druge reformske mogućnosti pale u drugi plan, na što je premijker odgovorio: "Ne znam, ali Vlada radi. A što se tiče ove teme oko globalnog sporazuma, nije mi poznato otkud promjena stava."

Predsjednica je u intervjuu neizravno kritizirala i potez Plenkovića i ministara koji su se pojavili na promociji knjige Martine Dalić, rekavši kako ona nije išla jer misli da bi to bilo neprimjereno s obzirom da takozvana afera Hotmail još nije sasvim završena.

Na pitanje iznaneđuje li ga to, premijer kratko kaže: "Ništa me više ne iznenađuje."

Na pitanje je li se u međuvremenu čuo s predsjednicom te je li riječ o novom sukobu, premijer je za RTL ustvrdio da sukoba nema.

20. travanj 2024 12:18