StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Vakula objavio prognozu za blagdan Svih svetih, ali i za vikend koji je pred nama

Piše Šibenski.hr
31. listopada 2018. - 14:29

Nakon još i tijekom utorka mjestimične kiše te jakog i olujnog vjetra, danas se nastavlja smirivanje vremena, uz barem djelomice sunčano vrijeme.

Tijekom blagdana Svih svetih zadržat će se relativno toplo, ali će ponovno biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, najprije na Jadranu, gdje će ponovno jačati jugo, te u područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. 

Na žalost mnogih, kiše će biti i na Dušni dan, osobito prijepodne, a u nastavku nekima produljenog vikenda i početkom novoga tjedna velika je vjerojatnost većinom suhog, pa i pretežno sunčanog vremena, sa slabijim vjetrom, te i dalje relativno toplog, piše Zoran Vakula za HRT.

Danas kratkotrajna stabilizacija

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će biti pretežno sunčano uz slab vjetar. Ujutro ponegdje može biti magle. Najviša dnevna temperatura od 20 do 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također pretežno sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 21 °C.
 
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmaciji malo toplije, uz više sunčana vremena nego na sjeveru. Puhat će većinom umjereno jugo, uz malo do umjereno valovito more. Najviša temperatura između 20 i 22 °C, podjednaka temperaturi mora.

Na krajnjem jugu Hrvatske također barem djelomice sunčano. Uz uglavnom umjereno jugo najviša dnevna temperatura zraka bit će od 20 do 23 °C.

U četvrtak i petak oblačnije i vjetrovitije, ponegdje uz kišu, zatim...

U četvrtak će novo naoblačenje s kišom od kopnenih krajeva najprije zahvatiti gorske, tek poslijepodne i veći dio unutrašnjosti, a najviše suhog vremena bit će na istoku zemlje. Mjestimične kiše bit će i u petak, a od subote će nakon ponegdje jutarnje magle vjerojatno biti uglavnom suho i djelomice sunčano, te i dalje toplije od uobičajenog za početak studenoga, uz ipak svježija jutra od prošlih.

I na Jadranu u četvrtak ponovno kišovito uz moguću i obilniju kišu, ponajprije na sjevernom dijelu, te jako i vrlo jako jugo. Povremene kiše bit će i u petak, a od subote većinom suho i sunčanije. Jugo će u petak slabjeti i u subotu na većem dijelu Jadrana okrenuti na buru, a od nedjelje je ponovno najvjerojatnije jugo, pri čemu će temperatura zraka biti i dalje relativno visoka.

19. travanj 2024 20:18