StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAVLAKUŠA PREKO TELEFONA

Oprez, otvorena sezona lova na zbunjene klijente: 'Imam 77 godina i teleoperateri jako dobro znaju da sam umirovljenica i njihova laka meta. Zato i izlazim u javnost, da upozorim ljude...'

Piše Ivona Ćirak/Makarska kronika
18. listopada 2018. - 13:25

Telekom me prevario! – požalila nam se 77-godišnja umirovljenica Ratka Prodan iz Makarske, koja se, ogorčena na teleoperatera, obratila našoj redakciji, u prvom redu kako bi upozorila čitatelje na, kako ona tvrdi, prijevaru.

Njezina priča ide ovako: u kolovozu joj je istjecao ugovor s jednim teleoperaterom te je odlučila da više neće sklapati nikakve ugovore, namjeravajući, čak, ugasiti i fiksni telefon. No, kako korporacije itekako vode računa o isteku ugovora, tako se to razdoblje slobodno može nazvati sezonom lova. Na zbunjene klijente.

– Taj agent je rekao da se ukida paket te mi je predložio novi. Odmah sam napomenula da možda ugasim fiksni telefon, i to sam više puta i ponovila. Ponudio mi je opciju od 308 kuna mjesečno i to: fiksni telefon, internet, mobilni telefon i 50 minuta gratis razgovora s nekom državom, u mom slučaju Australijom. Agent je rekao da ostajem slobodna, dakle bez ugovora. Nekoliko dana nakon ovog razgovora dobila sam u pisanom obliku ponudu s kojom sam otišla u poslovnicu u Makarskoj – kazuje gospođa Prodan.

Tamo joj je, međutim, rečeno da se radi o ugovoru.

– Za mene je to bio ugovor koji nisam željela i zamolila sam djelatnicu da provjeri tko je bio telefonski operater, a rekla sam joj i da snimka razgovora može potvrditi kako nisam htjela nikakav ugovor. Mlada djelatnica me u čudu gledala i rekla da ubuduće ništa ne sklapam preko telefona – dodaje umirovljenica koja je potom ponovno otišla u poslovnicu tražeći da se otkaže opcija, no djelatnica se, veli, nije sjećala prijašnjeg razgovora s njom.

– Tražim samo da preslušaju te snimke. Istina, zakasnila sam otkazati uslugu jer je prošlo 14 dana, te sam sada obavezna plaćati paket koji nisam željela. Kao i do sada, podmirivat ću svoje obveze, ali nije u redu da me se na takav način obmanjuje. Imam 77 godina i oni jako dobro znaju da sam umirovljenica, a sigurna sam da ovako zovu i druge. Upravo zato sam se i obratila vašoj redakciji, kako bi moje iskustvo, koje sigurno nije izdvojeno, bilo upozorenje za druge starije osobe – zaključila je Prodan.

18. travanj 2024 22:31