StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBit će kupanja

Ljeto se ne da, još nije gotovo s vrućinama: nastavljaju se iznadprosječne temperature, evo kada se nazire promjena vremena uz zahlađenje

Piše PSD
17. rujna 2018. - 12:17

Danas nas očekuje stabilno, iznadprosječno toplo vrijeme.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice magla, ali rjeđe i kratkotrajnije nego u nedjelju jer će puhati slab jugoistočni i istočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, a najviša dnevna oko 28 °C.

Relativno toplo i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme, prolazno uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab te će ujutro ponegdje uz rijeke biti kratkotrajne magle, javlja HRT.

U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu sunčano uz malu, ponegdje i umjerenu naoblaku te većinom slab vjetar. Samo će u jutarnjim satima podno Velebita mjestimice biti umjerene bure. Osim na svježinu, ujutro u gorskim predjelima i u unutrašnjosti Istre treba računati i na maglu. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 °C.

I dalje ugodno za kupanje

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku, ujutro u unutrašnjosti ponegdje i maglu. Vjetar slab, ujutro ponegdje burin, a danju većinom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak pa će more biti mirno ili malo valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17 °C, a duž obale i na otocima između 19 i 23 °C.

Danju vrlo toplo i vruće, podjednako kao i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će mnogi osvježenje i dalje tražiti u mirnom ili samo malo valovitom moru, čija je temperatura oko 25 °C, a uz većinom slab vjetar bit će mirno ili tek malo valovito. Umjerene bure bit će samo rano ujutro.

Od utorka - još toplije, ponegdje i vruće

U unutrašnjosti idućih dana obilje sunčana vremena uz većinom slab vjetar. Jutra će biti svježa, mjestimice i maglovita, a danju vrlo toplo, ponegdje i vruće. Ponajprije u srijedu postojat će vjerojatnost za poneki poslijepodnevni pljusak u gorju, a s početkom idućeg vikenda ponovno se nazire promjena vremena.

I na Jadranu će se barem do petka zadržati uglavnom suho i većinom sunčano vrijeme. Malo više oblaka bit će u srijedu, a na otvorenom moru može ponegdje pasti i vrlo malo kiše. Vjetar će i dalje biti uglavnom slab, tek će u četvrtak na sjevernom dijelu biti umjerene, podno Velebita i jake bure. I dalje vrlo toplo, ponegdje i vruće.

27. travanj 2024 04:39