StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIz HAK-a upozoravaju:

Vozite oprezno, zbog smjene gostiju velike su gužve i stvaraju se kolone na cestama

11. kolovoza 2018. - 18:13

Vrlo gust promet u subotu rano popodne je na cestama u smjeru mora i prema graničnim prijelazima, a najduža kolona od sedam kilometara je na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali, na autocestama pred naplatnim postajama i u blizini odmorišta, na Krčkom mostu, na graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Osim toga, iz HAK-a upozoravaju kako opreznije treba voziti na A1 Zagreb-Split-Ploče i to između čvorova Benkovac i Pirovac (na 295. kilometru) u smjeru Dubrovnika, zbog zaustavljenog vozila, a na A7, riječkoj obilaznici, kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će (tijekom vikenda, ali i zbog blagdana Velike Gospe): u nedjelju, 12. kolovoza od 12 do 23 sata, u utorak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i u srijedu 15. kolovoza od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1. Najduže se čeka na ulazu Bajakovo, tri i pol sata te na izlazu Macelj dva i pol sata, a na većini drugih graničnih prijelaza od 15 minuta nadalje. Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

 

19. travanj 2024 21:13