StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeta vikend je tek počeo

Strpljenje je spas: na cestama prema moru vrlo gust promet, kolone dugačke i do osam kilometara

30. lipnja 2018. - 11:11

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama: A1 od Zagreba prema Zadru, pred ulaskom na autocestu u Lučkom nema dužih čekanja, a povremeno su kolone i zastoji između čvorova Jastrebarsko i Karlovac, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto klub (HAK).

Zbog prometne nesreće na A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora, vozi se usporeno, uz zastoje i u koloni oko 8 km.

Gust je promet i na A2 Zagreb-Macelj,  A4 Goričan-Zagreb i na  A7 Rupa-Diračje, a pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 1,3 km.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na istoku Hrvatske, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između čvorova Otočac i Gospić.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Od 29. lipnja brodsku liniju Zadar-Preko preuzima m/t "Mate Balota".

Do 31. srpnja zbog radova sa slovenske strane na graničnom prijelazu Cvetlin vozit će se jednim trakom.  Granični prijelaz
Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na graničnim prijelazima Republike Hrvatske s BiH, Slovenijom i Srbijom čekanja za osobna vozila su do 30 minuta, a na GP Bajakovo (Batrovci) teretna vozila na izlazu iz Hrvatske čekaju oko 2,30 sati.

18. travanj 2024 10:07