StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetproljetne nestabilnosti

Uživajte u vikendu, stiže nam drastična promjena vremena! I potrajat će...

Piše PSD
19. svibnja 2018. - 12:34

Sljedećeg tjedna vjerojatno nećemo imati zamjetnijeg pada temperature kao početkom ovoga tjedna. Ali ćemo imati kiše - do ponedjeljka, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, samo kratkotrajne, mjestimične i u malim količinama, zatim vjerojatno česte, dugotrajnije i obilnije, osobito na Jadranu, gdje će prije kiše, nekima podno Velebita smetati jaka bura, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na Jadranu će podjednako topla poslijepodneva kao u subotu biti još i u nedjelju i ponedjeljak, pri čemu će jutra biti još toplija od subotnjega, većinom uz buru, podno Velebita i jaku. 

Pretežno sunčana bit će još samo nedjelja, a već tijekom ponedjeljka slijedi naoblačenje, do kraja dana u mnogim mjestima i kiša. Još oblačnije i kišovitije bit će u nastavku novoga tjedna.

I na kopnu u nedjelju i ponedjeljak još malo toplije, te i dalje nestabilno, uz dosta sunčana vremena, ali i povremenu mjestimičnu kišu, te gdjekad umjeren sjeveroistočnjak. Od utorka više oblaka i češća kiša, ponegdje i obilnija. kaže Vakula za HRT.

16. travanj 2024 17:47