StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet350 članova

Doznajte o čemu je dva i po sata u Solarisu raspravljao Središnji odbor HDZ-a; Plenković tvrdi: Disonantnih tonova nije bilo

Piše Ante Talijaš, šibenski.hr
5. svibnja 2018. - 00:19

U petak navečer u šibenskom hotelskom naselju Solaris održana je sjednica Središnjeg odbora HDZ-a na kojoj se okupilo oko 350 članova te stranke.

Nakon sjednice koja je trajala oko dva i po sata, novinarima se obratio Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a. On je otkrio o kojim temama se govorilo na stranačkom skupu u Solarisu:

- Prije svega, sagledali smo aktualna politička zbivanja u zemlji s retrospektivom na sve ono što se događalo od našeg posljednjeg sastanka u prosincu. Ocijenjeno je kako je ova Vlada i parlamentarna većina postigla jako puno rezultata, te smo dobili potporu za sve ono što je učinjeno u proteklom razdoblju- kazao je Plenković.

Također, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković predstavio je pripreme za održavanje Izvještajnog sabora stranke koji će biti u Zagrebu 26. svibnja. Bilo je riječi i o novom Statutu stranke, pa je predstavljena i njegova radna verzija.



- Održali smo raspravu o Statutu i ima još nekoliko prijedloga za njegovu modifikaciju. Radna skupina će razmotriti te prijedloge i predstaviti konačnu verziju Statuta na idućoj sjednici Središnjeg odbora koja će biti 24. ili 25. svibnja- rekao je Plenković.

Govoreći o Statutu, Plenković je napomenuo kako nova verzija pridonosi demokratizaciji stranke, te da je smanjenje broja potpredsjednika sa šest na četiri primjereno s obzirom na zadaće koje oni imaju.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako je zadovoljan konsolidacijom stranke, posebice što se tiče financijske strane.

Na pitanje je li bilo disonantnih tonova Plenković je odgovorio:
- Nije, bila je jedna uobičajena radna atmosfera.

Dakle, u HDZ-u cvate cvijeće, pokušali su novinari isprovocirati Plenkovića. Na tu opasku on je kazao:
- Koliko god brojeva cvijeća želite, samo vi izaberite-zaključio je predsjednik HDZ-a.

24. travanj 2024 14:17