StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPARTNER OBZNANIO VIJEST

Osmislio je najobožavaniji ženski odjevni komad, a jedna od najvećih modnih ikona bez njega to ne bi bila: u snu preminuo slavni dizajner

Piše M.K.
12. ožujka 2018. - 16:41

Svjetsku slavu stekao je svjetski proslavivši "malu crnu haljinu", ako oličenje elegancije, ženstvenosti i pritajenog seksipila, zahvaljujući upravo njegovim kreacijama, hollywoodska diva Audrey Hepburn i prva dama SAD-a Jacquelline Kennedy postale su i ostale svjetske ikone stila.

Slavni francuski modni kreator Hubert de Givenchy umro je u snu i napustio ovaj svijet u 91. godini, obznanio je to svijetu njegov dugogodišnji partner Philippe Venet, koji ga je pronašao umrlog u postelji u njihovu domu, u renesansnom dvorcu pored Pariza.
Givenchy je stvorio žensku šik modu 50.-ih i 60-ih koju je karakterizorao suzdržani, damski stil kojeg je cijelog života obožavala, primjerice, britanska kraljica Elizabeta II.

"S velikom tugom obavještavam svih da je Hubert Taffin de Givenchy umro" - izjavio je Venet za AFP, ističući kako za njim duboko tuguju njegovi nećaci, s kojima je bio vrlo blizak.

20. travanj 2024 03:45