StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetS Todorićeva bloga opet isto

Premijer Plenković izmanipulirao sustav da bi nacionalizirao "Agrokor" i upropastio Todoriće

27. veljače 2018. - 18:43

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je na svome blogu ponovno ustvrdio da je premijer Andrej Plenković manipulacijom iskoristio državni sustav da nacionalizira njegovu tvrtku, pri čemu je, kako navodi, upropastio ne samo obitelj Todorić već i tisuće obitelji.
Todorić je opet optužio premijera Plenkovića da je uništio kompaniju koja je, prema njegovim riječima, bila 'ponos i budućnost Hrvatske', te dobar dio hrvatske industrije.

Podsjetio je i na svoje ranije izjave na blogu i zaključio kako novog izvanrednog povjerenika određuje "lešinarski fond Knighthead", koji, kaže Todorić, neće "nikome dati poziciju izvanrednog povjerenika ako nije iz njihove zločinačke organizacije" ili će eventualno "biti fikus".
-Plenković stalno priča da je Agrokor bio u problemima i da su oni nešto spasili, no to je notorna laž. Sve ću to dokazati, a on me može jednostavno demantirati, napisao je na blogu Todorić.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo vodi istragu protiv Ivice Todorića, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju milijardu i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor.
Todorić trenutno živi u Londonu, gdje se vodi postupak o njegovu izručenju Hrvatskoj, a nakon što se prijavio tamošnjoj policiji britanski sud pustio ga je na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u međuvremenu je pokrenulo novu istragu protiv Todorića i još tri osobe zbog malverzacija povezanih s nezakonitim isplatama pozajmica, pri čemu je za investitore nastala šteta od 47.500.000 kuna.
 

20. travanj 2024 01:29