StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMinistar državne imovine

Goran Marić: Natječaj za TEF do ljeta, investicija će biti vrijedna barem milijardu kuna; Sudbina Smokvice u rukama Općine Rogoznica

19. veljače 2018. - 17:56

Aktivacija državne imovine ove godine predstavlja investicijski potencijal veći od dvije milijarde kuna, poručio je u ponedjeljak ministar državne imovine Goran Marić.

Na konferenciji za novinare u sjedištu Ministarstva Marić je ocijenio da državnu imovinu treba čim prije aktivirati, čime bi se potaknuli gospodarski rast i zapošljavanje.

Novinari su ministra pitali i oko statusa otoka Smokvice koji je od Todorićevih vraćen državi, na što je Marić kazao da sada jedino od lokalne samoupravi ovisi koliko će to biti od koristi te da je zbog toga tražena izmjena prostornog plana.

Najavio je i da će zakon o upravljanju državnom imovinom uskoro u drugo čitanje u Hrvatski sabor, kao i da se u drugom dijelu godine očekuje nacrt izmjena zakona o prodaji i najmu poslovnih prostora te o turističkom zemljištu, kao i da su u visokoj fazi završetka pripreme za privatizaciju projekt Muzil kod Pule te TEF u Šibeniku, za što bi do ljeta mogao biti natječaj, jer se od tog projekta očekuje više od milijarde kuna investicija.

25. travanj 2024 10:55