StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOsumnjičen za pronevjeru

'Agrokorov' savjetnik za Srbiju Marijan Stričević s Ramljakom radio i u šibenskom TLM-u: ispitan je na Državnom odvjetništvu, a onda je pokupio radnu knjižicu iz bivše Todorićeve firme

7. veljače 2018. - 14:51

Marijan Stričević, jedan od osumnjičenika za pronevjeru 833 tisuća kuna u šibenskom TLM-u i specijalni savjetnik izvanrednog povjerenika za 'Agrokor' Ante Ramljaka, jučer je dao iskaz Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku a zatim i otkaz u 'Agrokoru'.

- Gospodin Stričević, prema vlastitim riječima, ni na koji način ne želi biti opterećenje postupku izvanredne uprave u Agrokoru te se želi u potpunosti posvetiti svojoj daljnjoj obrani, pa na vlastiti zahtjev s današnjim danom prestaje raditi u Idei Beograd - potvrđeno nam je jučer u 'Agrokoru'. Budući je jučer prostrujala i informacija da je Stričević uhićen, pokušali smo to utvrditi jučer u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, no tamo nam je rečeno kako policija ne raspolaže s takvom informacijom.

Podsjetimo, protiv Stričevića i još dvojice ključnih ljudi za poslovanje TLM-a sredinom 2015., a nagađa se da je riječ o tadašnjem vlasniku, ruskom biznismenu Igoru Shamisu i članu uprave TLM-a Živku Lakošu, šibenska je policija 24.siječnja podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti. Sporne su transakcije kojima je oko 100 tisuća eura koje pripadaju TLM-u prebačene na privatne račune.

Iako je poslovanje TLM-a već duže vrijeme predmet interesa policije i DORH-a, pogotovo poslovanje za vrijeme dok je holding vlasnički kontrolirao Igor Shamis a Stričević bio član uprava triju društava unutar TLM-a, izvanredni povjerenik 'Agrokora' Ante Ramljak 1.prosinca 2017. postavio je Stričevića za jednog od savjenika u koncernu.

- Marijan Stričević radio je na mjestu savjetnika u Agrokorovoj tvrtki Idea d.o.o. Beograd kako bi obavljao poslove koordinacije rada Agrokorovih tvrtki u Srbiji. Osobno je izvanrednom povjereniku Agrokora Anti Ramljaku uručio svoju ostavku. Razlog njegove ostavke, kako je pojasnio, je kaznena prijava protiv njega podignuta 23. siječnja ove godine - otkrivaju u 'Agrokoru'.

Mogući razlozi za Ramljakovo slanje Stričevića u Srbiju leže u činjenici da je bivši menadžer u 'TLM'-u svojedobno radio za 'Deltu' najvećeg srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića na tržištu Ruske Federacije, pa se može kazati kako mu dobrih kontakata i veza u susjednoj zemlji ne nedostaje.

No, Stričeviću je zacijelo bilo od koristi i to što je svojedobno imao tvrtku s Tomislavom Matićem, aktualnim direktorom 'Texo Managementa' i jednim od glavnih protagonista afere savjetničkih naknada u 'Agrokoru' koja traje već nekoliko tjedana. Podsjetimo, Ante Ramljak došao je na mjesto izvanrednog povjerenika za 'Agrokor' iz 'Texo Managementa'.

14. travanj 2024 23:03