StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'pozitivni' stereotipi

Hrast poziva hrvatske političare da odbace konvenciju o borbi protiv nasilja nad ženama: To je protiv tradicionalnih obiteljskih vrijednost, naše kulture i običaja!

12. rujna 2017. - 14:38

Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku pozvao je u utorak hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu da glasuju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije jer taj međunarodni ugovor, koji je pravno jači od hrvatskih zakona, ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod i hrvatski nacionalni identitet.

"Hrast se svesrdno zalaže za borbu protiv svakog nasilja, a pogotovo protiv tako strašnog nasilja kao što je nasilje nad ženama i djecom. Vjerujemo da, što se tiče osude tog nasilja, postoji konsenzus svih društveno političkih čimbenika u Hrvatskoj. Stoga bismo trebali stvarati i ratificirati dokumente koji bi bili općeprihvaćeni, pa time i učinkoviti, a ne dokumente poput Istanbulske konvencije koji pod krinkom borbe protiv nasilja nad ženama podmeću borbu protiv tradicionalnih obiteljskih vrijednost", stoji u priopćenju Hrasta.

Istanbulska konvencija traži od država potpisnica borbu protiv svih društvenih stereotipova, onih negativnih, ali i onih pozitivnih, poput braka te klasičnih roditeljskih i obiteljskih odnosa, pa Hrast smatra da će na meti "agresivnog i isključivog dokumenta" biti i veći dio hrvatske kulture, tradicije i običaja, kao i temelji kršćanstva.

"Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku čvrsto će i beskompromisno stajati u obrani i promociji hrvatskog nacionalnog identiteta, hrabro prokazujući ovakve 'mućak' dokumente i boreći se stvarno protiv svakog nasilja", poručuje ta stranka u priopćenju.

Prema najavama iz Ministarstva demografije, obitelji i mladih, u Hrvatskoj bi zakon o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) trebao biti upućen u proceduru do kraja godine.

Konvencija je stupila na snagu 2014., a Hrvatska se još uvijek nalazi u grupi država koje su je samo potpisale.


'To je borba protiv tradicionalnih obiteljskih vrijednost, naše tradicije i običaja!'

17. travanj 2024 22:47