Turistički vikend Gust promet na autocesti A1, vozi se u kolonama i uz zastoje

Turistički vikend


 
Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, te se vozi u kolonama uz zastoje, izvijestio je u Hrvatski autoklub (HAK).

Kolona na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Jankomira duga je oko dva kilometra, a iz smjera Buzina oko 1,5 kilometar. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske duga oko dva kilometra, a pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 500 metara, dok je na naplati Rupa u smjeru Rijeke dugačka oko dva kilometra.
 
Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.
 
Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.
 
Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Zbog vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Trajekti i ostali katamarani plove redovito.
 

Naslovnica HrvatskaSvijet

Najčitanije