StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKAD SE MALE RUKE SLOŽE

Završen sastanak u Vladi, veliki dobavljači najavili: Napunit ćemo Konzumove dućane!

Piše JL
10. travnja 2017. - 16:07

U obraćanju nakon sastanka Vlade i dobavljača, premijer Andrej Plenković zahvalio je dobavljačima, koje je nazvao 'srcem hrvatskog gospodarstva', ali i ministrici gospodarstva Martini Dalić koja je s dobavljačima vodila dijalog.

- Želim reći da je bilo sasvim jasno da postoji povjerenje dobavljača prema zakonski uređenom i strukturiranom procesu izlaska iz aktualne krize, koji je počeo jutros nešto prije deset sati. Gospodin Ramljak će danas doći u Agokor, snimiti stanje, obaviti primopredaju i započeti detaljno upoznavanje sa situacijom.

Ono što želimo je da nakon sastanka s bankama dogovorimo onaj drugi važan dio, a to je doznaka svježe likvidnosti, novoga novca, kojim ćemo omogućiti isplatu prema dobavljačima. Unutar dobavljača se stvorio konsenzus da se prioritetno isplate dobavljači koji su i sami u blokadi kako bi se stvorio efekt da svi mogu sudjelovati u lancu - kazao je Plenković.

Dva predstavnika dobavljača bit će imenovana u vjerovničko vijeće - jedan predstavnik velikih te jedan malih dobavljača.

Prokuristica Kraša Marica Vidaković rekla je kako je u protekla dva mjeseca izostala komunikacija jer s druge strane nije bilo sugovornika.

- Sad su ispunjeni preduvjeti da možemo razgovarati s relevantnim sugovornikom. Vrlo jasno smo danas rekli što su naši ključni ciljevi i oni se zapravo nisu promijenili od prvog dana. Mi ćemo dnevno razgovarati sa povjerenikom oko svih problema koji se tiču nas dobavljača. Najprije će biti podmireni oni dobavljači koji su pod blokadom, prije onih koji imaju koliko-toliko uređenu likvidnost unutar svojih kompanija, rekla je Vidaković i dodala:

- Danas smo se dogovorili da ćemo pustiti protok robe, da ćemo napuniti dućane.

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izrazio je svoje zadovoljstvo današnjim sastankom:

- Veliki sam optimist nakon ovog sastanka s dobavljačima, oni iskazuju solidarnost prema kolegama koji su najugroženiji, rekao je i dodao kako su sami dali prioritet onima koji su najteže pogođeni.


Sve pršti od optimizma, nazire li se spas Agrokora?

20. travanj 2024 14:04