StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVozači u mukama

Orkanska bura zatvorila ceste diljem Hrvatske

Piše Izvor HAK
5. siječnja 2017. - 14:54

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet zatvoreni su: Paški most, most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te državne ceste DC54 Maslenica- Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo- Mazin- Bruvno.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina- DC 50 i DC 27).
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Autocesta A6 Rijeka- Zagreb te stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila. Jak vjetar puše na riječkoj obilaznici na mostu Rječina (vozi se uz ograničenje brzine).

26. travanj 2024 18:47