StoryEditorOCM
Crna kronikabio je u bijegu

Uhićen Sarunov ubojica: Željko Melvan 'pao' na benzinskoj u Kninu, policija ga je tražila pet mjeseci

8. siječnja 2020. - 13:37

U Kninu, na benzinskoj pumpi u srijedu oko pet sat i deset minuta ujutro uhićen je 38-godišnji Željko Melvan iz Splita kojeg  je policija više od pet mjeseci bezuspješno tražila zbog ubojstva 53-godišnjeg Vedrana Marendića zvanog Sarun.

Tijekom dana bit će ispitan a nakon toga prepraćen u istražni  zatvor jer mu je pritvor već odavno određen, a u međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo podiglo i optužnicu protiv njega za ubojstvo 26. lipnja u Sinjskoj ulici u Splitu.

Podignuta optužnica za zločin u Splitu: 38-godišnjak je Saruna ubio zbog - 3000 kuna!; Krvavom obračunu svjedočila obitelj iz Švedske: Sve smo vidjeli, ali mladi policajac činio se nezainteresiranim...

Melvan (otac četvero djece) je optužen da je  te srijede oko 20 sati nakon verbalne rasprave pljunuo Marendića, odrezao mu komad kose i udarao ga drškom noža po glavi, te ga je tri puta nožem ubo po nogama i tijelu, a koban je bio ubod u prsa.

Od posljedica ozljeda 53-godišnji Marendić je nakon nekoliko dana preminuo u splitskoj bolnici.

Zanimljivo je i da oružje ubojstva, krvavi nož, nije pronašla policija tijekom obavljanja očevida iako su, kako su tada naveli, “poduzeli mjere prvog zahvata, u cilju osiguranja mjesta događaja, prikupljanja informacija i osiguranja dokaza kaznenog djela”.

Naime, tek poslije tri dana jedan je građanin pronašao odbačeni nož u vrtu. Melvan  ubo Marendića, jednom u bedro, no druga rana između grudnog koša i abdomena se pokazala kobnom.

26. travanj 2024 12:30