StoryEditorOCM
Crna kronikasaslušani svi svjedoci

Petorka osumnjičena za grupno silovanje u Zadru opet na slobodi: pušteni su iz istražnog zatvora, odvjetnica žrtve traži da se slučaj prebaci na zagrebački sud

Piše PSD
11. studenog 2019. - 19:41

Prema neslužbenim informacijama 24 sata, petorica osumnjičenih za grupno silovanje u Zadru, izašli su danas iz istražnog zatvora. Oni su pušteni nakon što su saslušani svi svjedoci pa sada na njih više ne mogu utjecati, a istražni zatvor im je bio određen upravo kako ne bi utjecali na svjedoke.

Doznaje se i da je odvjetnica žrtve zatražila da se slučaj prebaci sa zadarskog suda na zagrebački, piše 24 sata.

Žrtva je ispitana prije dva tjedna i kako neslužbeno doznaje, trajalo je gotovo cijeli dan. 

Odvjetnica: Moja branjenica i njeni roditelji se boje

- Moja branjenica i njeni roditelji se boje -  rekla je Sanja Bezbradica Jelavić, odvjetnica maloljetne djevojke, žrtve silovanja koje se, podsjetimo, dogodilo u više navrata tijekom godine.

- Osumnjičeni su pušteni na slobodu jer je prestao razlog zbog kojeg su i pritvoreni, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke. Dakle, svi su svjedoci ispitani i mladići su pušteni na slobodu. Predala sam zahtjev županijskom državnom odvjetništvu u Zadru za izuzećem zadarskog suda kad krene suđenje – naglasila je odvjetnica Bezbradica Jelavić, dodajući kako ima potvrdu od policije da su mladići na slobodi, ali još uvijek nije dobila službeno rješenje.

Podsjećamo, ovaj nezapamćeni slučaj koji je zgrozio hrvatsku javnost, počinila je skupina mladića koji su od kolovoza prošle do srpnja ove godine grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjesta.

Mladići je nisu "samo" silovali, nego su ta silovanja snimali mobitelom i tim snimljenim filmovima je godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose, uz prijetnje da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane.

18. travanj 2024 03:02