StoryEditorOCM
Crna kronikaNevjerojatno, ali istinito

Nizozemska obitelj devet godina u podrumu čekala smak svijeta

Piše PSD.
17. listopada 2019. - 21:32

Nizozemska policija nedavno je na sjeveru zemlje pronašla obitelj koja je u podrumu svoje kuće provela posljednjih devet godina iščekujući "smak svijeta", pišu nizozemski mediji.
Radi se o muškarcu u dobi od 58 godina i šestero braće i sestara u dobi između 18 i 25 godina, prenosi BBC. Pronađeni su nakon što je jedan od njih pobjegao te u obližnjem selu Ruinerwold naručio pivo u pubu i od zaposlenih zatražio pomoć.
Vlasnik puba Chris Westerbeek novinarima je rekao da ga je iznenadilo kad je u prostoriju ušao mladić koji je naručio pet piva zaredom i sručio ih u grlo.
"Porazgovarali smo, a on mi je otkrio da je pobjegao i da traži pomoć, pa smo pozvali policiju. Imao je dugu kosu, prljavu bradu, bio je odjeven u staru odjeću i izgledao je zbunjeno", ispripovijedao je Westerbeek.
"Kazao mi je i da nikad nije pohađao školu, da na farmi s njim žive braća i sestre, da je on najstariji te da više ne želi živjeti na taj način."
Policija je nedugo nakon poziva pretražila farmu. Iza ormara u dnevnoj sobi pronašli su stepenice za podrum u kojemu je obitelj živjela.
Farma je smještena nedaleko od mjesta Ruinerwolda, u kojemu živi manje od 3000 stanovnika. Dobro je skrivena od pogleda iza stabala. Blizu nje je manji povrtnjak, a obitelj je imala i jednu kozu.
Jedan od susjeda novinarima je kazao da je na farmi viđao samo jednog muškaraca i da je ranije bilo više životinja. Mjesni poštar kaže da na farmu nikada nije dostavio nijedno pismo te zaključuje kako je sve bilo "vrlo čudno".
Policija je potvrdila da je 58-godišnji muškarac uhićen.

26. travanj 2024 03:47