StoryEditorOCM
Crna kronikaZapljena droge

Na autocesti kod odmorišta Prukljan zaustavljen Mercedes krapinskih tablica kojim je upravljao 42- godišnjak: Aria u automobilu nanjušila heroin, kokain i marihuanu

Piše šibenski.hr
16. listopada 2019. - 12:34

U Odjelu kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

- Postupajući po ranije prikupljenim operativnim saznanjima 15. listopada oko 6.20 sati na autocesti A1, u blizini odmorišta Prukljan, je zaustavljen osobni automobil Mercedes, krapinskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni, nad kojim je izvršen pregled, kojom prilikom je negirao posjed droge. Radi pregleda vozila osumnjičeni je s vozilom prepraćen u krug Policijske uprave, gdje je uz uporabu službenog psa za detekciju droga „Aria“ izvršen pregled vozila, kada je „Aria“ imala pozitivnu reakciju na drogu u vozilu- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, uz korištenje službenog psa za detekciju droga, pretraženo je osobno vozilo osumnjičenog, gdje je pronađeno i od njega oduzeto 1128 grama bruto težine smeđe praškaste tvari izgleda karakterističnog za drogu heroin, 77 grama bruto težine bijele praškaste tvari karakteristične za drogu kokain i 0.9 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuanu, a što sve je osumnjičeni posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave- rekla je Kosor.

20. travanj 2024 05:16