StoryEditorOCM
Crna kronikasukob pred "esplanadom"

Policija održala izvanrednu presicu o napadu na Petrača, tajnoviti oko detalja, smiruju građane: To nije bio nekakav planirani veliki obračun

Piše JL
13. listopada 2019. - 17:36

Zagrebačka policija u 15 sati održala je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je Marija Goatti iz službe za odnose s javnošću potvrdila da je još uvijek u tijeku potraga za osobom koju se dovodi u vezu s teškim ozljeđivanjem kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača. Pritom nije iznosila nikakve nove detalje o okolnostima sukoba u kojem je Petrač u subotu oko 22:30 ispred hotela Esplanade zadobio teške ozljede, javlja Jutarnji list.

- Policija je kasno sinoć oko 22.30 zaprimila informaciju o teško ozlijeđenom 64-godišnjaku. Utvrdili smo da je došlo do sukoba dvojice muškaraca koji je rezultirao njegovim teškim ozljedama, izjavila je Goatti, odbijajući iznositi bilo kakve konkretnije detalje, a nije željela ni potvrditi neslužbene informacije o identitetu osobe za kojim policija traga.

Na pitanje zna li se mogući motiv obračuna, Goatti je rekla da je to teško u ovoj fazi reći, ali je istaknula da želi primiriti građane jer sukob, kako je navela, nije bio 'nekakav planirani veliki obračun'.

Kako je Jutarnji ranije neslužbeno doznao, policija zbog napada na Petrača traga za Vjekom Sliškom (29), sinom Marka Sliška, ubijenoga 2002. i nećakom Vjeke Sliška, ubijenog 2001. godine.

Navodno su se Vjeko Sliško i Petrač ispred zagrebačkog hotela Esplanade se susreli sasvim slučajno jer su obojica došli prisustvovati događajima organiziranima u hotelu.

U jednom je trenutku, prema neslužbenim informacijama, Vjeko Sliško prišao Petraču s leđa te ga pitao: 'Je l' znaš ti tko sam ja?' te su se porječkali. Nakon toga, Petrač je navodno prvi udario šakom Sliška, no on se nakon udarca pribrao i počeo tući Petrača.

Premda su prve informacije ukazivale da su Petraču polomljene obje noge, doznajemo da je on zadobio prijelom jedne potkoljenice i to prilikom pada. Zbog loma ga očekuje operativni zahvat. Također, s obzirom da je Sliško Petrača nastavio tući dok se ovaj nalazio na tlu, zadobio je i ozljede glave te je pretrpio potres mozga.

19. travanj 2024 08:38