StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Mladić (22) motociklom Yamaha bježao policajcima na Baldekinu; Kada su ga uhvatili vrijeđao ih i fizički napadao

Piše šibenski.hr
11. listopada 2019. - 11:19

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za prisilu prema službenoj osobi, doznaje se u šibensko- kninskoj policiji.

- Osumnjičeni je 10. listopada oko 00.20 sati u Šibeniku u Ulici Stjepana Radića pri upravljanju motociklom Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, nakon što je uočio policijske službenike, izvršio skretanje u pješačku zonu, gdje policijski službenici nisu bili u mogućnosti izvršiti zaustavljanje i kontrolu vozača- kazala je Marina Marin iz šibensko-kninske policije.

Prema njezinim riječima, nakon toga, oko 00.50 sati, osumnjičenog su policijski službenici uočili na trgu Andrije Hebranga. Tada je 22- godišnkjak prilikom postupka identifikacije i kontrole vrijeđao i omalovažavao policijske službenike i uporabom sile sprječavao ih u obavljanju službene radnje koja je u okviru njihovih ovlasti.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će protiv njega biti podnijet i optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, zbog počinjenih prekršaja iz članka 12, 114, 216, 282 i 242 Zakona o sigurnosti prometa na cestama i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- zaključila je Marin.

16. travanj 2024 10:05