StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

Maloljetnik iz Rogoznice osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama,  Kninjanin išao u krivolov na ptice

Piše šibenski.hr
16. rujna 2019. - 13:05

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije  dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima 13. rujna oko 14,20 sati u Rogoznici, predio Lozica, policijski službenici su zatekli osumnjičenog maloljetnika u zalijevanju 14 komada stabljika izgleda karakterističnog za biljku indijske konoplje, visine od 63 do 230 cm koje su oduzete od osumnjičenog.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu neovlašteno posjedovao s namjerom njene daljnje neovlaštene prodaje.
Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava. 

U prometnoj nesreći od 11. rujna oko 16 sati u Murteru, ulica Lajci, je teže ozlijeđena 59-godišnja slovačka državljanka, kao vozačica bicikla. Ozlijeđena je, zbog zadobivenih ozljeda, zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada 59-godišnjakinja pri upravljanju biciklom nije prilagodila brzinu kretanja bicikla osobinama ceste, tako da bicikl može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da pravovremeno može postupiti prema prometnom pravili ili znaku, uslijed čega prednjim kotačem nalijeće na uzdignuti usporivač prometa tzv. ležeći policajac kojom prilikom dolazi do zakretanja upravljača bicikla, te ista zajedno s biciklom pada na tlo.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a vozačici je uz obvezni prekršajni nalog naplaćena novčana kazna.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za protuzakoniti lov i ribolov.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima osumnjičeni je 15. rujna oko 6 sati po policijskim službenicima zatečen u mjestu Ramljane, općina Biskupija, s osobnim vozilom Citroen, šibenskih registracijskih oznaka. Provedenim kriminalističkim istraživanje, utvrđeno je da je osumnjičeni 14. rujna oko 21 sati na akumulator svojeg automobila u kojem je zatečen postavio nedopušteno pomoćno sredstvo za lov tzv. vabilicu, kako bi privukao ptice prepelice za lov, a koju vabilicu je 15. rujna od spojio prilikom dolaska u lov. Pregledom vozila je pronađena i oduzeta vabilica marke multi sound-correggio, te lovačka puška s 25 komada pripadajućeg streljiva.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava. 


 

 

18. travanj 2024 22:09