StoryEditorOCM

U prometnoj nesreći na magistrali teško ozlijeđen 51- godišnji motociklist: Pokušao je izbjeći sudar s Citroenom, ali nije uspio

Piše šibenski.hr
11. rujna 2019. - 11:23

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17.30 sati u Vodicama na magistrali, teže je ozlijeđen 51-godišnji vozač motocikla, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestili su iz šibenske policije.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 58-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Citroen, šibenskih registracijskih oznaka, vozeći se iz Šibenika prema izlazu Vodice, na ravnom cestovnom potezu vršio radnju skretanja ulijevo preko neisprekidane uzdužne središnje linije, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Uslijed toga je došlo do sudara njegova vozila i motocikla Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnji vozač. a koji se u trenutku prometne nesreće, neprilagođenom brzinom, kretao ulicom Magistrala, pri čemu u izbjegavanju sudara prelazi na središnji dio prometnog otoka, gdje u kočenju gubi nadzor nad upravljačem i zajedno s motociklom pada i u nekontroliranom klizanju po kolniku udara u osobni automobil i zaustavlja se- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 58-godišnjeg vozača će biti podnijeta Obvezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

20. travanj 2024 07:09