StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ TRAJE POTRAGA

Tragedija kod Santa Cruza u Kaliforniji: deseci nestalih na zapaljenom američkom brodu, još se ne zna točan broj mrtvih

Piše PSD.
2. rujna 2019. - 20:25

Najmanje 29 osoba je nestalo nakon što se u ponedjeljak ujutro zapalio brod 'Conception' kod otoka Santa Cruz u Kaliforniji, priopćila je lokalna straža, a piše Washington Post.

Glasnogovornik Obalne straže Aidan Cooney rekao je da su na brodu ukupno bile 34 osobe, a prve vijesti su bile da je spašeno samo njih pet. U tijeku je potraga za nestalim ljudima s broda, a u njoj osim Obalne straže sudjeluju i druge hitne službe, kazao je Cooney.

'Brod se nalazi 75 metara od otoka Santa Cruz", stoji u tvitu obalne straže Los Angelesa.

Glasnogovornik okruga Ventura Bill Nash rekao je da vlasti smatraju kako je brod prevozio osobe na ronjenje, a kako je do požara došlo u blizini luke na otoku Santa Cruz, postoji nada da su neki od nestalih uspjeli doplivati do obale. No, očekuje se da bi moglo biti mnogo žrtava.

- Na žalost, radi se o velikom brodu i ne znam točan broj mrtvih - izjavio je Nash.

Četiri člana posade s ronilačkog broda Conception uspješno su prevezena prema obali, izjavio je Josua Mendez, glavni zapovjednik američke obalne straže u Los Angelesu. Mendez je dodao da se kapetan broda odlučio ostati na mjestu događaja.
'Conception' je prošle subote krenuo iz Santa Barbare na ronilački izlet, a trebao se vratiti jučer poslijepodne po lokalnom vremenu.

Agencija 'Truth Aquatics' navela je kako su putnici na brodu išli posjetiti otok San Miguel gdje su htjeli istraživati tamošnje životom bogato podmorje.

24. travanj 2024 18:48