StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI PROPISI, STARE NAVIKE U PROMETU

Vozača (47) BMW-a policija presrela dok je jurio 216 na sat: Čehu su policajci na licu mjesta naplatili kaznu od 6500 kuna

Piše SD
20. kolovoza 2019. - 14:02

Kad vas moćan motor "povuče", lako se završi u policijskim statistikama. U to se uvjerio vozač BMW-a čeških tablica, 47-godišnji češki državljanin kojega je policija presrela u petak oko podne na autocesti. Jurio je brzinom od 216 kilometara na sat i po tome je neslavni rekorder brzine na dijelu autoceste pod nadzorom šibenske policije.

Čehu su policajci na licu mjesta prekršajnim nalogom naplatili novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 6500 kuna. Uz to, na jedan mjesec mu je izdana mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske.

Kad su u pitanju promili, policija je rekordera uhvatila u nedjelju oko 20 sati, u Prosici, gdje je 52-godišnji vozač iz Šibenika, Citroen zagrebačkih tablica vozio s 2,61 promila alkohola. Alkoholizirani vozač je uhićen i zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja, nakon čega slijedi privođenje u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Službenici MUP-a su prošlog tjedna ispisali 287 kazni, od kojih najviše, čak 103, za nepropisnu brzinu, zbog nepropisnog uključivanja i isključivanja kažnjeno je 19 vozača. Pijanih je za volanom bilo 19, sigurnosni pojas nije koristilo 17 vozača, zaštitnu kacigu njih 9. Ukupno je iz prometa isključeno 35 vozača i 6 vozila.

Inače, na šibenskim su se cestama prošlog tjedna dogodile 33 prometne nesreće, i to 13 s ozlijeđenim osobama, od čega su četiri osobe zadobile teške, a 14 osoba lakše tjelesne ozljede, dok je 20 prometnih nesreća prošlo s materijalnom štetom.

Policija upozorava vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele, jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

19. travanj 2024 22:12