StoryEditorOCM
Crna kronikalokaliziran požar između Zatona i Rasline

Opožareno oko osam hektara površine: Zračne snage napustile su požarište, a vatrogasci na dogašavanju ostaju do daljnjeg

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2019. - 18:30

Novo 16,25

Požar  između Rasline i Zatona, koji je izbio oko 13,25 lokaliziran je u 16,20 sati, doznajemo od zapovjednika JVP Volimira Miloševića. U požaru je izgorjelo nisko raslinje i borova šuma na površini od oko osam hektara.

- Uspjeli smo zaštititi jedan maslinik, a ostala poljoprivredna dobra i objekti nisu bili ugroženi. Do daljnjega, na požarištu ostaju svi vatrogasci, jer treba dogasiti liniju požara, rekao je Milošević.

Ranije 15,05

- Gašenje požara još uvijek traje. Vatrom je obuhvaćno oko dva hektara niskog raslinja i borve šume. Na terenu je 25 vatrogasaca s devet vozila, a u gašenju vatre pomažu nam i dva airtraktora. Opasnosti za poljoprivredne površine i objekte nema i vjerujemo da ćemo sve brzo riješiti,  rekao nam je Milošević.

Ranije 14,10

Kako doznajemo od zapovjednika JVP Šibenik Volimira Miloševića, požar je izbio u uvali Ljuta između Zatona i Rasline. Trenutno je na požaru 25 vatrogasaca, gori nisko raslinje i trava, a zbog blizine borove šume zatražena je i pomoć iz zraka.

- Puše vjetar pa smo zatražili pomoć dva airtraktora kako bismo spriječili eventualne veće posljedice ovog požara, rekao nam je Milošević. 

Ranije 13, 40

U 13,25 sati zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora kod mjesta Zaton. Na intervenciju su izišli JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Zaton, DVD Vodice, DVD Šibenik i DVD Zablaće sa 18 vatrogasaca i 6 vozila. Intervencija je u tijeku, objavljeno je na stranici vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

26. travanj 2024 14:46