StoryEditorOCM
Crna kronikasve zbog novca

Banda iz Srbije na smrt pretukla 80-godišnjaka u Zagrebu: starca u njegovu stanu mlatili sat vremena, nesretnik od težine ozljeda umro je u bolnici

Piše JL
8. kolovoza 2019. - 14:26

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad tri državljana Republike Srbije u dobi od 48, 31 i  53 godine radi osnovane sumnje da su orobili i premlatili starca (80) u Zagrebu, koji je kasnije od zadobivenih ozljeda preminuo, prenosi Jutarnji list.

Kako javlja PU zagrebačka, kriminalističko istraživanje utvrdilo je da su osumnjičeni početkom ožujka 2019. godine iza ponoći na području Trešnjevke došli u kuću gdje odvojeno, svaki u svom stanu, stanuju dvojica braće (80, 78). Osumnjičeni napadači od ranije su imali informacije, koje su dobili od drugih suspektnih osoba, da stariji brat u stanu skriva veću količinu novaca.

Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa. Za to vrijeme druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegovog novca. Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući.

Unutar jednog sata, od ponoći do jedan ujutro, starca su mlatili i i vezali u želji da pronađu novac. U tome su na kraju i uspjeli, a koji su iznos ukrali još nije poznato.

Odmah potom, njih su se dvojica vratili u prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao mlađeg brata napadnutog starca kojeg su upravo pretukli i ostavili u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca, dok se mlađi brat odmah uputio u stan svog starijeg brata. Pronašao ga je bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog zbog čega je odmah pozvao policiju. 

Po dolasku policije na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon politraume zadobivene prilikom razbojništva, premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih, piše Jutarnji list.

20. travanj 2024 09:58