StoryEditorOCM
Crna kronikaDarko Dukić

Županijski vatrogasni zapovjednik: Situacija je dosta dobra, više nigdje nema otvorene vatre; Bio je to jedan od najtežih požara u zadnji 10 godina

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2019. - 15:45

Za Radio Ritam trenutačnu situaciju na požarištu u Dubravi i Bilicama komentirao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik:

- Sada je situacija dosta dobra. Nigdje više nema otvorene vatre, nego samo izdimljavanja koje rješavaju vatrogasci i pripadnici Hrvatske vojske. Mogu se samo nadati da će tako i ostati- kazao je Dukić za Radio Ritam.

Gasiteljima je jutros pomogla i kiša:

- Tako je. Zbog toga saniranje požarišta ide puno brže nego što smo planirali. Međutim, prema prognozi vidimo da još dosta kiše ima na prostoru između Zadra i Stankovaca. Nadam se da će se još jedan val kiše navratiti i na ovo naše područje i još jednom natopiti požarište- govori županijski vatrogasni zapovjednik.

Prema njegovim riječima, još uvijek je teško procijeniti štetu koja je nastala ovim požarom:

- Čujte, bio je to dosta težak požar. Konstantno je ugrožavao stambene objekte. U konačnici, tijekom intervencije smo imali i četiri lakše ozlijeđena vatrogasca. Oni će se vrlo brzo oporaviti i najvažnije je da nismo imali teža ozlijeđivanja- istaknuo je Dukić za Radio Ritam.

U karijeri ste prošli dosta teških situacija. Kakva je bila jučerašnja i noćašnja?

- Bio je to jedan od težih požara u zadnjih 10 godina. Imali smo tešku situaciju u Mihaljevićima, Slavicama,... Požar nam je često prebacivao i po nekoliko stotina metara od glavne fronte. A da stvar bude teža, sve se to događalo u blizini kuća. Dopustite da zahvalim i mještanima, koji su također uložili nadljudski napor kako bi sve prošlo bez veće materijalne štete- zaključio je županijski vatrogasni zapovjednik.

19. travanj 2024 00:39